Categories: Actualitate

Hotelul-Lună, următorul proiectul SF din Dubai. Cât costă și când va fi gata, dacă obține toate aprobările

Echipa din spatele Moon World Resorts vrea să construiască o serie de hoteluri gigantice care să semene cu Luna, în Dubai. Fiecare construcţie ar urma să aibă o înălțime maximă de 224 de metri și o circumferință maximă de 622 de metri, în funcție de lo­cație și de autorizațiile de plani­ficare, iar fiecare sferă va reda cât mai fidel Luna.

Cum este să mergi pe Lună
Antreprenorul canadian Michael R. Henderson, cofondator al Moon World Resorts, a declarat că a ales acest design pentru că Luna este un „brand recognoscibil”. „Șapte miliarde și jumătate de oameni o cunosc, toată lumea o iubește”, spune el. Potrivit lui Henderson, Moon World Resort va fi „o sta­țiune foarte luxoasă și contem­po­rană, complet integrată, cu o mul­țime de facilități apeciate”, cum ar fi restaurante sau spa-uri – fiecare cu o tentă lunară. Reprezentările ar­tistice au în vedere interioare în stil navă spațială și divertisment te­matic – inclusiv ceea ce Henderson preconizează ca fiind punctul culminant al atracției, o experiență care reproduce cum este să mergi pe Lună.
„Vă vom oferi posibilitatea, în timpul vieții dumneavoastră, de a merge pe ceea ce veți crede că este suprafața lunară”, spune Henderson. Moon World Resorts lucrează la acest proiect de două decenii.

Patru resorturi
Obiectivul pe termen lung este de a construi patru resorturi Moon, unul în America de Nord, unul în Europa, unul în Orientul Mijlociu și Africa de Nord și unul în Asia. Emiratele Arabe Unite, în special Dubaiul, au fost desemnate de companie ca fiind „pe primul loc” pentru deschiderea primei stațiuni Moon World. Henderson spune că acest lucru se datorează faptului că Emiratele Arabe Unite sunt „foarte populare pentru turiști” și găzduiesc „o mulțime de proiecte de infrastructură”.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago