Hotãrârile aleşilor din CL Deva au fãcut cale-ntoarsã

Cristina Ghenea

Consilierii locali ai muncipiului Deva sunt nevoiţi să revină asupra unor hotărâri votate în cursul acestui an, potrivit unei adrese trimise primăriei de către Prefectura Hunedoara. De altfel, tot Prefectura a acţionat în instanţă pentru anularea hotărârii prin care s-a modificat nivelul taxelor şi impozitelor locale aferente acestui an.

Reducerea taxelor şi impozitelor, atacată în instanţă

Solicitarea adresată consilierilor se referă la cinci hotărâri. Prima este cea prin care s-a votat aprobarea noului act constitutiv al SC AquaLand Deva SRL, iar motivul pentru care consilierii trebuie să o reanalizeze este acela că prin hotărârea respectivă, s-a încălcat principiul irevocabilităţii actelor administrative puse în executare. O alta se referă la trecerea unui teren în suprafaţă de 24 de metri pătraţi, din domeniul public, în domeniul privat al municipiului, iar Prefectura a constatat că terenul respectiv aparţine deja domeniului privat al Devei, încă din 2011. De asemenea, aleşii trebuie să reanalizeze şi să refacă în spiritul legilor în vigoare, hotărârea prin care au aprobat încheierea unui acord de asociere între CL Deva şi Asociaţia Epafra, cea prin care au votat modificarea criteriilor de acordare a locuinţelor sociale şi cea privind acordarea normei de hrană pentru personalul Poliţiei Locale.
Cât despre Hotărârea nr. 81, luată în şedinţa din 13 martie a.c., prin care consilierii USL au votat reducerea taxelor şi impozitelor – deşi li s-a precizat în şedinţa respectivă că fac o ilegalitate! –  aceasta a fost atacată de către Instituţia Prefectului în instanţă, la Tribunalul Hunedoara, în vederea anulării ei, întrucât legea nu permite aplicarea retroactivă a unui act administrativ aflat în executare. Pentru anularea respectivei hotărâri, procesul a fost înregistrat pe rol, la secţia de contencios administrativ, iar până la soluţionarea cauzei, aceasta este suspendată de drept.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • imi cer scuze fata de consilierii usl pentru ca impreuna cu iubirea vietii mele chiscota roxy am mai facut odata de cacat usl-ul din deva. asta inseamna sa ma ascultati. nu o mai faceti va rog mult pentru ca suntem prea indragostiti unul de celalalt si Dumnezeu nea luat mintile.

  • nu fi trist ianos ,eu sunt seful simi asum tot riscul. mai avem de scapat de nelu ardelean sa nul punem viceprimar si gata.vom sefii liberalilor. pe roxy asa cum neam inteles o punem viceprimarita. molot este incompatibil deci dispare din piesaj asa ca eu cu tine draga votka vom conduce pe liberali in judet

  • tampit bogdy dupa ce scapam de post sa pleci odata la bucuresti!
    mor de dorul nurilor lu nevasta ta(a noastra). vreau sa-mi vad copilul tau. tu sti ca este al meu si mi dor de el

  • Si totusi, cei care au achitat deja impozitele locale le-au achitat reduse? Urmeaza diferente de taxe?

  • ianos votka si timpit bogdy sunteti terminati politic! nelu ardelean va fii viitorul viceprimar nu surgent( soferul)! ardelean presedinte pnl deva!

  • ianos votka(alias tiberiu balint) este verisorul primar a lui nutu camataru( alias ion balint)!!!!!!! rusine liberalilor!!!!!! timpit bogdy este sogorul lui costa cosmin!!!!!!! rusine lui molot pentru ca se inconjoara de asemenea specimene

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago