Categories: Actualitate

Hoţ profilat pe furturi din spitale

O femeie care a mers să-şi viziteze soţul grav bolnav a rămas fără geanta cu acte şi bani, bunurile fiind furate de un individ care şi-a făcut loc pe holurile spitalului. O clipă de neatenţie a fost de ajuns pentru individul care a pândit-o, ca să se facă nevăzut cu bunurile.
Nu l-au întrebat nimic
Incidentul s-a petrecut miercuri seara, în timpul programului în care este permis accesul în spital pentru vizitarea de către rude şi apropiaţi a pacienţilor. Femeia (56 de ani) a intrat în salonul în care era internat soţul ei şi a avut nevoie să meargă la toaletă. Şi-a pus geanta cu actele ei şi ale soţului lângă acesta, sub cearşaf, iar când a revenit în salon, geanta dispăruse. „Un tânăr şarlatan, lipsit de scrupule, pândeşte pe coridoarele spitalului persoane care îşi lasă genţile şi portofelele nesupravegheate. Când prinde momentul, înşfacă prada şi pleacă. Aşa i s-a întâmplat mamei noastre, care era în vizită la tatăl nostru, foarte bolnav. Două minute a fugit la toaletă, lăsând geanta sub cearşaf pe pat. În salon se mai aflau alţi patru pacienţi, care erau treji, şi au văzut tot, dar nu l-au întrebat nimic pe hoţ”, a povestit, revoltat, fiul femeii păgubite.
Managerul Spitalului de Urgenţă Petroşani, dr. Alin Vasilescu, spune că a aflat de incident şi a discutat cu femeia păgubită, iar hoţul a operat într-un salon al spitalului în timpul programului de vizitare a pacienţilor şi era practic imposibil să fie văzut de paznicii spitalului. „Sunt patru oameni de la firma de pază, unul este la hangar, unul la intrare la poartă şi nu pe saloane. Din păcate, nu pot fi pe fiecare salon, iar de la ora 15 la ora 20, în fiecare zi, este program liber, de vizită, şi intră-iese cine vrea, nu-i mai poate opri nimeni. Mie mi-a părut foarte rău de femeie, am avut o discuţie şi-mi dau seama că este tristă situaţia. Acum nu mai are acte, nu are nimic, pentru că în geantă avea şi documentele soţului, din câte am înţeles. Eu sper din suflet ca individul respectiv, măcar să returneze actele, să le lase undeva unde ar putea fi găsite”, a declarat Vasilescu.
Poate a fost surprins de camerele video    
Spitalul de Urgenţă Petroşani este monitorizat şi video iar individul ar putea apărea pe filmările camerelor de supraveghere. Poliţiştii din Petroşani au întocmit un dosar penal şi cred că vor reuşi să pună mâna pe hoţ.
Subcomisarul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, a declarat că poliţiştii au fost sesizaţi în legătură cu acest caz, au un cerc de suspecţi şi fac cercetări pentru a-l identifica şi prinde pe autor. Pe lângă documente, femeia avea în geantă mai multe lucruri, telefonul mobil şi suma de 550 de lei. Individul va fi acuzat de furt calificat şi riscă să ajungă după gratii. (M. Gânju)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Zvonerii vorbesc prin târg că se fac lu­cruri extrem de grave pe la niște instituții.…

6 ore ago

Judeţul Hunedoara poate beneficia de fonduri în valoare de 510 milioane de euro prin Programul de Tranziţie Justă

Adriana Năstase Comisarul european pentru coeziune şi reforme, Elisa Fereirra, a fost prezentă ieri în…

6 ore ago

Bulina albă

Dragoș Iulian Coadă, elev la Colegiul Național „Decebal” din Deva Pentru că a fost premiat…

6 ore ago

Bulina neagră

Costin G., din municipiul Deva Pentru că a fost prins drogat la volanul mașinii sale…

6 ore ago

Septuagenarul care a agresat sexual mai multe minore, lăsat acasă

Procurorii obținuseră internarea for­țată a bătrânului într-un centru de spe­cialitate aflat sub pază, dat fiind…

6 ore ago

Prostituatele i-au furat banii

Un timișorean a fost lăsat fără toți banii, după ce a mers la pros­tituate. Totul…

6 ore ago