Categories: Sport

Hopul cu campioana

Ciprian Marinuţ

Lidera Ligii I de futsal, Autobergamo Deva, susţine azi, unul dintre cele mai dificile teste pentru ierarhia finală a primei părţi a campionatului, urmând a întâlni, acasă, campioana ediţiei trecute, City’us Tg. Mureş. Trupa antrenată de Florin Ignat are patru puncte avans înaintea meciului direct, dar şi avantajul meciului tur, câştigat cu 5-2, însă are nevoie de victorie pentru a menţine prim-planul în duelul de la distanţă cu Informatica Timişoara.

Duel în trei
Înaintea partidei dintre deveni şi gruparea din Târgu Mureş, Autobergamo este lideră a clasamentului, însă Informatica Timişoara are un meci mai puţin disputat, astfel că partida cu City’us este una esenţială. „Vişiniii” au doar varianta victoriei pentru a menţine tempoul în duelul cu Informatica, astfel că Autobergamo este decisă să obţină toate cele trei puncte puse în joc. „E un meci important, cele trei puncte fiind vitale în economia clasamentului şi a campionatului. Aceste dueluri cu City’us sunt speciale şi sper ca jucătorii să se mobilizeze la maximum şi să învingă”, a afirmat Dorin Popa, finanţatorul grupării din Deva.
De cealaltă parte, City’us speră într-o evoluţie pozitivă şi o victorie pe terenul rivalilor, cu scopul de a reintra în calcule pentru titlul de campioană. Întreg lotul pregătit de Lucian Nicuşan şi Cosmin Gherman este valid, City’us putând alinia cea mai bună formaţie: „Ca de fiecare dată, un meci cu Autobergamo Deva este foarte greu, dar totodată spectaculos. Suntem pregătiţi de acest meci, avem încredere maximă în jucători. Tot ce avem de făcut este să jucăm la adevărata noastră valoare, cu calm, fără greşeli individuale. Dacă vom reuşi acest lucru, avem şanse foarte mari să ne impunem în acest meci. Ne gândim numai la victorie, iar acest lucru se poate obţine doar dacă vom fi concentraţi, atenţi la fiecare fază. Suntem două formaţii cam de aceeaşi valoare, diferenţele fiind făcute de fiecare dată de unele sclipiri sau neatenţii. Sunt sigur că aşa va fi şi acum, dar îmi doresc şi sper ca, la final, noi să fim cei bucuroşi”, a declarat Cosmin Gherman, pentru site-ul oficial al clubului din Târgu Mureş.
Partida dintre Autobergamo Deva şi City’us Târgu-Mureş se va disputa azi, 15 martie, de la ora 17.30, la Sala Sporturilor din Deva şi va fi transmisă în direct pe postul DigiSport 2.

Mesagerul Hunedorean