Hercules Lupeni, noua „şefă” a judeţului

1. Liga a IV-a 6 iunie - pagina 11Ovidiu Mănăstire

Deşi în marea majoritate a sezonului a fost în urma Şoimului Băiţa, trupa din Valea Jiului a câştigat campionatul Ligii a IV-a, profitând de sincopele alb-verzilor din acest retur. Roş-albaştrii au învins categoric în ultima rundă pe Victoria Călan, asigurându-şi punctele necesare pentru obţinerea titlului şi a dreptului de joc în barajul de promovare în Liga a III-a.

Au „spulberat” Călanul
Chiar dacă aflase că sorţii îi hărăziseră un adversar foarte puternic la baraj, campioana Timişului, trupa antrenată de Dan Voicu, nu şi-a menajat oponenta din ultima etapă a sezonului. Astfel, la pauză, Victoria Călan încasase deja o jumătate de duzină de goluri, reuşitele lui Hercules purtând semnăturile lui Firan (13), I. Roşian (15, 21, 32), Filip (26) şi Andrei Harangozo (38). În partea secundă, gruparea din Lupeni a redus din turaţia motoarelor şi nu a mai punctat decât de două ori, prin R. Moldovan (76) şi Firan (82), scorul final fiind 8-0.

Premiaţi de AJF
La final s-a declanşat fiesta, roş-albaştrii sărbătorind pentru primul titlu din scurta sa istorie. Asociaţia Judeţeană de Fotbal Hunedoara a fost pregătită pentru acest moment, preşedintele Mircea Sîrbu, alături de secretarul general Sorin Ciotlăuş şi de Adrian Radu, şeful departamentului competiţii, efectuând premierea noii campioane. Aceasta a câştigat titlul după ce în ultimii doi ani consecutivi a obţinut locul 2.

Runda gazdelor
Ultima etapă a sezonului Ligii a IV-a, ediţia 2015-2016, a fost în totalitate a gazdelor. Surpriza s-a produs la Petroşani, unde codaşa Jiul a învins pe Metalul Crişcior, cea care în urmă cu o etapă „răpusese” pe Şoimul Băiţa. Alături de Hercules Lupeni, victorii la scor au obţinut Retezatul Haţeg şi Universitatea Petroşani, în faţa celor de la Minerul Uricani, respectiv CS Vulcan. Marea perdantă a acestui sezon, Şoimul Băiţa, a încheiat campionatul cu o victorie la limită în faţa Aurului Certej.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare