Categories: FlashSport

Heian, „vedetă internaţională” la Cupa Banzai

Ciprian Marinuţ

Karatiştii de la clubul Heian Deva au cucerit şase medalii de aur şi două de argint la competiţia internaţională „Cupa Banzai” de la Arad, la care au participat sportivi din Italia, Serbia, Slovacia, Ungaria şi România.

Început de an reuşit
Sportivii antrenaţi de sensei Marius Biji au început cu dreptul anul competiţional 2011. Talentul, seriozitatea la antrenamente şi experienţa au fost atuuri valabile pentru cei de la Heian Deva şi la tradiţionala întrecere „Cupa Banzai”, prima competiţie puternică a noului an. Drept dovadă, karatiştii deveni au fost „vedete internaţionale” în faţa unor adversari din Italia, Serbia, Slovacia, Ungaria şi România şi au cucerit şase medalii de aur şi două de argint la întrecerea desfăşurată la finalul săptămânii la Arad. „Sunt mulţumit de modul în care s-au mobilizat sportivii clubului nostru, în condiţiile în care la competiţie au fost prezenţi peste 500 de sportivi şi a fost o concurenţă acerbă. La kata (lupta cu un adversar imaginar n.r), au fost aproape de perfecţiune, iar la kumite (lupta cu un adversar real n.r.), s-au mişcat mai cu talent decât adversarii. Medaliile cucerite acum ne dau speranţe că vom repeta performanţele deosebite de anul trecut la campionatele naţionale şi europene”, a spus Marius Biji.

Specialişti la kata
Şase dintre cele opt medalii cucerite de sportivii de la Heian Deva au fost obţinute la kata şi două la kumite. Singurul sportiv de la Heian care a ocupat podiumul la ambele secţiuni a fost Victor Kuţaba (categoria 8-9 ani), medaliat cu aur atât la kata, cât şi la kumite. Andra Daniliuc (categoria 15-16 ani), Diana Deac (categoria 13-14 ani) şi Mihai Dobrei (categoria 1-11 ani) au cucerit şi ei aur la kata, iar Alexandru Givulescu (categoria 6-7 ani) a fost pe primul loc la kumite. Echipa de kata formată din Andra Daniliuc, Sabrina Groza şi Diana Deac a cucerit medalia de argint la categoria 14-16 ani, iar Noemi Gîgă Todea s-a clasat pe locul doi la kata, categoria 11-12 ani.
Sportivii de la Heian Deva vor participa în martie la Campionatul naţional de la Timişoara, iar campionii vor concura în mai la Campionatul European din Italia.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru această…

11 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Jaf la drumul mare are loc într-o localitate situată la poalele mun­ților din sudul jude­țului.…

20 de ore ago

Bulina albă

Camelia Bedea, primarul comunei Vălișoara Pentru că a lansat îndemnul ca cetățenii să ajute familiile…

20 de ore ago

Bulina neagră

Nicolae F., din municipiul Vulcan Pentru că se află în stare de arest preventiv, fiind…

20 de ore ago

O Pediatrie Nouă la Deva, în luna cadourilor

Adriana Năstase Administratorul public al județului, Costel Avram (foto), a afirmat recent la ședința de…

20 de ore ago

Beat, fără permis de conducere, s-a băgat cu mașina într-un stâlp

Un hunedorean s-a urcat băut la volanul mașinii, deși nu avea permis de conducere și,…

20 de ore ago