Haos pe DN 66, la intrarea în Defileul Jiului

02 Dn66 defileu (3)Maximilian Gânju

Restricţiile de circulaţie impuse între Petroşani şi Tg. Jiu pentru reabilitarea DN 66, segmentul din Defileul Jiului, creează haos.
Zeci de şoferi, mai ales cei cu autovehicule de tonaj, blochează una din cele două benzi ale DN 66 la intersecţia cu DN 66 A, încurcând circulaţia rutieră între Petroşani şi restul Văii Jiului. Până acum, şoferii erau încolonaţi de poliţişti în afara drumului, astfel încât să nu îngreuneze circulaţia între estul şi vestul Văii, dar de ieri, domneşte haosul.
„Nu-i înţeleg de ce trebuie să vină şi să aştepte câte şase ore până când se dă drumul la circulaţie, dar dacă tot vin, să aibă puţin respect şi pentru restul. Se încolonează ca vacile pe o bandă din cele două ale drumului, de la Iscroni şi până la staţia Peco, şi pe un kilometru trebuie să circuli pe contrasens. Şi pe sub viaduct, nu contează că te obligă să calci linia dublă continuă, dar dacă te prinde un echipaj de la rutieră, nu scapi. De ce poliţiştii îi lasă să blocheze drumul nu înţeleg, trebuie să-şi facă norma la amenzi? Să-i ia la întrebări pe cei care nu înţeleg să respecte normele rutiere şi blochează jumătate de drum”, a declarat unul dintre şoferii nemulţumiţi de blocarea unui segment din DN 66. Şi pe bună dreptate omul era cât pe ce să fie făcut zob de un camion care intrase pe contrasens, pentru a ajunge la intersecţia cu Aninoasa, pentru că banda lui era ocupată de TIR-uri.
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a decis ca între 17 martie – 15 iunie, circulaţia pe Defileul Jiului, pe sectorul de drum Petroşani – Bumbeşti Jiu (DN66), să fie închisă şase zile pe săptămână. Astfel, de luni până sâmbătă, între orele 06:00 şi 12:00 şi 14:30 şi 20:30, şoferii nu au voie prin defileu, dat fiind faptul că se efectuează lucrări de reabilitare la drum.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.