Categories: Sport

Handbal pentru cei mici

Ciprian Marinuţ

Competiţiile „Cupa Tineretului” şi „Cupa 1 iunie”, organizate de Asociaţia Judeţeană de Handbal şi clubul Domino Hunedoara pentru cei mai mici practicanţi ai handbalului, ţintesc descoperirea şi creşterea de talente pentru viitorul sportului cu semicerc.

Cinci echipe, multe talente

Cupa Tineretului, desfăşurată, în week-end la Sala Sporturilor din Deva, a aliniat la start cinci echipe feminine din Deva, Vulcan şi Brad, la două categorii de vârstă. CS Vulcan a câştigat competiţia handbalistelor de 9-10 ani, după ce a dispus cu 21-10 şi a remizat, 13-13, cu SCM Deva. Echipa de la SCM Deva a fost cea mai bună la categoria 12-13 ani, unde s-a clasat pe locul I, cu două victorii, din tot atâtea meciuri: 22-8 cu HCC Brad şi 28-8 cu CS Vulcan. Pe locul secund la această categorie s-a clasat echipa HCC Brad, care a dispus cu 18-7 de CS Vulcan. „De la competiţie, a lipsit motivat echipa CSS Petroşani, antrenată de Edith Miletti, care e calificată la turneul final al junioarelor IV. Oricum, chiar şi aşa, antrenorii prezenţi, Ioan Mătăsaru şi Bolos Amoţ, au remarcat multe jucătoare talentate şi de perspectivă. Noi le monitorizăm la toate competiţiile pe care le organizăm şi le propunem cluburilor mai mari”, a spus Nelu Ardelean, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Handbal.

Şi şcolile au valori

Cupa „1 iunie”, desfăşurată ieri la Hunedoara, pentru elevii de clasa a IV-a şi mai mici, în organizarea Primăriei Hunedoara, CS Domino şi Asociaţiei Judeţene de Handbal, a aliniat la start trei echipe de la şcolile din localitate. Cei mai buni au fost componenţii echipei de la Şcoala generală nr. 8, care au câştigat ambele meciuri disputate, pe locul doi s-au clasat cei de la CN „Traian Lalescu” (nr. 4), cu o victorie, iar pe ultimul loc au fost cei de la CT „Emanoil Gojdu, cu două eşecuri. „Andrei Priscanu de la „Traian Lalescu” a fost ales cel mai tehnic jucător, Eduard Kellenberger de la Şcoala nr. 8 a obţinut titlul de cel mai bun portar, iar Cătălin Cojocaru de la Emanoil Gojdu a fost desemnat cel mai tânăr participant”, a afirmat Cosmin Hendrea, antrenor la CS Domina Hunedoara.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago