HANDBAL MASCULIN. Calificările echipelor masculine la Jocurile Olimpice

În urma turneelor preolimpice des­fă­şurate la finalul săptămânii trecute echi­pele masculine de handbal ale Norvegiei, Braziliei, Franţei, Portugaliei, Germaniei şi Suediei au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar surpriza a fost ra­tarea acestui obiectiv de către Croaţia, vice­campioana Europei.
La Montpellier, Franţa aflată sub presiune după ce a ratat participarea la EURO 2020 a obţinut o victorie în faţa Croaţiei, a pierdut jocul cu echipa din Portugalia şi în final a înregistrat cea de a opta calificare olimpică la rând.
Germania a remizat cu Suedia în turneul de la Berlin, după care a câştigat în faţa Slo­veniei, iar duminică a obţinut un nou succes cu Algeria. Germania, medaliată cu bronz la JO de la Rio, în 2016, n-a mai jucat o finală olimpică din 2004, când pierdea în faţa Croaţiei la Atena. Din această grupă s-a mai calificat Suedia şi Slovenia.
La Podgorica, Norvegia şi-a respectat sta­tutul, câştigând toate cele trei confruntări şi va lupta la Tokyo pentru o medalie. Un alt bilet a fost obţinut de Brazilia în urma vic­to­ri­i­lor cu Coreea de Sud şi Chile .
Cele 12 echipe calificate la JO de la Tokyo sunt Japonia (gazdă), Danemarca (cam­pi­oană mondială din 2019), Spania (cam­pi­oana europeană din 2020), Egiptul (cam­pi­oana Africii din 2020), Argentina (câş­ti­gă­toarea Jocurilor Panamericane din 2019), Qatarul (câştigătoarea turneului asiatic de calificare), Norvegia, Brazilia, Franţa, Por­tugalia,Germania şi Suedia.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare