HANDBAL FEMININ. Devencele s-au calificat la turneul final

Duminică s-a încheiat sezonul regulat din Divizia A la handbal feminin odată cu disputarea ultimelor jocuri din cele trei serii. Programat în Sala Sporturilor din Deva,  turneul din seria B a adus la final și  așteptata calificare a echipei de la CSM Deva la un turneu final de promovare la care vor fi prezente o parte echipele clasate pe primele două locuri și echipele clasate pe cele mai bune două locuri 3 în fiecare din cele trei serii ale Diviziei A.

 

Victorie de moral

Cert este că municipiul Deva are nevoie de o echipă de handbal în prima ligă și acest lucru se poate realiza curând.

Revenind la turneul de la Deva, echipa gazdă a reușit  performanța de a câștiga toate cele trei meciuri disputate, dar mai important este că  handbalistele din formația deveană au reușit o victorie de moral în fața contracandidatelor, jucătoarele de la CSM Tg. Jiu. A fost un meci frumos, pe care CSM Deva l-a controlat în totalitate iar echipa a fost așa cum și-a dorit Marian Munteanu, mobilizată și ambițioasă până la finalul partidei. Scorul 29-23 în favoarea echipei din Deva  nu reflectă însă lupta din teren, deoarece  diferența dintre cele două formații a fost de două ori chiar de nouă goluri în favoarea devencelor.

„E o victorie muncită, ne-am supermobilizat și am arătat că suntem o echipă.Ne-am dovedit valoarea și vreau să le felicit acum pe toate componentele formației noastre. Mergem înainte, cu capul ridicat și sper să  ne îndeplinim  obiectivul pe care  eu l-am propus atunci când am decis să revin  în handball,“ a declarat  Marian Muntrean, imediat după finalul turneului de la sala Sporturilor.

Revenind acum la turneul de promovare în prima ligă, echipele clasate pe primele două locuri în acest turneu vor promova direct în Liga Națională, iar echipele clasate pe locurile 3 și 4 vor participa la un baraj de promovare cu locurile 11 și 12 din Liga Națională. Echipele clasate pe locurile 13 – 16 în Liga Națională vor retrograda direct și se va reveni astfel la formatul cu 14 echipe.

S-au califuicat la turneul de promovare Corona Brașov și HCF Piatra Neamț (din seria A), CSM Deva și CSM Târgu Jiu (din seria B), Știința București și Neptun Constanța (din seria C), CSM Roman și CSU Oradea (cele mai bune locuri 3, de fapt locuri 4 din serii). Formațiile Dunărea Brăila (locul 2 în seria A), Gloria Bistrița (locul 3 în seria B) și CSM București (locul 3 în seria C) nu au drept de promovare.

Jocurile din turneul final se vor desfășura în perioada 14 – 16 mai 2021. Iată programul competiției, conform site-ului Federației Române de Handbal:

ziua 1 a turneului

Corona Brașov – CSU Oradea

HCF Piatra Neamț – CSM Roman

CSM Deva – Neptun Constanța

Știința București – CSM Târgu Jiu

 

ziua 2 a turneului

învinsa joc 1 – învinsa joc 4 (joc 5)

învinsa joc 2 – învinsa joc 3 (joc 6)

câștigătoarea joc 1 – câștigătoarea joc 4 (joc 7)

câștigătoarea joc 2 – câștigătoarea joc 3 (joc 8)

Notă: În cazul în care CSM Deva va trece de echipa Neptun Constanța va juca cu una dintre fostele prim divizionare HCF Piatra neamț sau CSM Roman.

ziua 3, meciuri de clasament

Barajul pentru promovare se va disputa în perioada 27 – 30 mai, în sistem tur de campionat, fiecare cu fiecare.

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare