Handbal. Echipa națională feminină are șanse mici la medaliile europene

Reprezentativa de handbal feminin a României  nu a susținut nici măcar un meci amical în 2020, dar și în aceste condiții a efectuat deplasarea în Danemarca pentru a participa la campionatele Europene. O altă problemă a naționalei României înainte de Euro 2020 este faptul că lipsește Crina Pintea, un pion important în cadrul echipei, ea fiind testată pozitiv la Coronavisrus și a rămas la București.

Surpriza a fost că după testarea obligatorie efectuată la intrarea în Danemarca, rezultatul testării RT-PCR pentru Laura Moisă a fost pozitiv. Sportiva nu prezintă simptome, a fost izolată la alt hotel și urmează să repete testarea astăzi. Denisa Dedu, colega ei de cameră la EURO, a avut rezultat negativ, dar a fost izolată și ea și va fi retestată. Totodată, întreaga delegație urmează să efectueze un nou test RT-PCR astăzi și va continua să fie izolată la hotel pentru următoarele 24 de ore.

În cazul în care rezultatul Laurei va fi cu certitudine negativ sau va fi pozitiv cu un Ct (crossing threshold-ul) mai mare de 30, aceasta se va putea realătura echipei. Dacă testul va fi din nou pozitiv cu Ct <30, ea va sta în izolare pentru următoarele 7 zile, când va fi retestată și, în funcție de rezultat, se va putea alătura echipei. Denisa Dedu se va putea realătura echipei doar în situația în care noua testare va furniza un rezultat RT-PCR negativ.

Toată delegația României a avut rezultat negativ (RT-PCR) la ultima testare de dinaintea plecării la EURO, condiție esențială pentru intrarea în Danemarca. Suplimentar față de protocolul impus de EHF, delegația a efectuat periodic, între testările RT-PCR, testări rapide tip Antigen, cu rezultate negative pentru toate persoanele, ultima testare de acest tip având loc în dimineața plecării la EURO.

Turneul final se va desfășura în totalitate în Danemarca în perioada 3-20 decembrie. România va juca în Grupa D, organizată la Kolding, după următorul program:

03.12.2020, ora 19:00 

România – Germania

05.12.2020, ora 17:00

România – Polonia

07.12.2020, ora 21:30

România – Norvegia

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare