Guvernul PSD garantează că va aplica noua Lege a pensiilor şi că există banii necesari

În opinia Partidului Social Democrat, părinţii şi bunicii noştri au muncit pentru a avea o viaţă decentă la bătrâneţe, fără lipsuri de medicamente şi fără povara grijii zilei de mâine.

Dacă la începutul guvernării PSD, punctul de pensie era de 871 de lei, după majorările din 2017 şi 2018, care au fost peste valoarea inflaţiei, punctul de pensie a fost stabilit la 11.00 de lei. Urmează ca, din luna septembrie 2019, punctul de pensie să fie majorat la valoarea de 1.265 de lei.
În anul 2021, punctul de pensie va fi 1.875 de lei şi noua formulă de calcul va fi în avantajul tuturor pensionarilor.
Necesarul pentru plata pensiilor va creşte până la 149 miliarde de lei în anul 2022, faţă de 76 miliarde în acest an. Totodată, creşterea Produsului Intern Brut (PIB) al României va depăşi 1.270 miliarde de lei.
Pensiile din România vor reprezenta 11,7% din PIB, sub media europeană de 12,9%.
Este inadmisibil ca Opoziţia să refuze dreptul pensionarilor de a beneficia de aceleaşi drepturi ca oricare alt pensionar din Uniunea Europeană. În opinia Opoziţiei, părinţii şi bunicii noştri, altă dată forţa de muncă a României, acum sunt „asistaţi sociali” care primesc „pomană electorală”. Partidele din opoziţie, din cauză că nu pot tăia din nou pensiile, critică şi nu contenesc să arunce în spaţiul public informaţii false şi jigniri la adresa pensionarilor. Aceste jigniri nu fac altceva decât să genereze valuri de emoţii negative şi griji suplimentare. Ba mai mult, declanşează tensiuni între generaţii fără să ţină cont că, peste ani, cu toţii vom fi pensionari şi copiii noştri vor fi împotriva noastră, că aşa au învăţat de la Opoziţie.
Oricât de tare îşi doresc cei din Opoziţie ca România să intre în faliment, acest lucru nu se întâmplă. România nu intră în faliment, sunt bani pentru pensii şi salarii.
Comparativ cu 2018, în primele 5 luni ale acestui an, la buget s-au încasat cu 11,6% mai mulţi bani. S-au realizat cu 30% mai multe investiţii faţă de anul trecut. Investiţiile stau la baza procesului de creştere economică şi asigură funcţionarea în parametri normali a economiei naţionale. La bugetul de pensii s-a colectat cu 18,5% mai mult decât anul trecut. Peste 1,3 milioane de români au ieşit din starea de lipsuri materiale severe în anul 2018, faţă de 2016, conform Eurostat. Este efectul politicilor de creştere a veniturilor şi dovada că Programul de guvernare este solid construit, pe date reale.
În ciuda tuturor piedicilor şi informaţiilor false, lansate în spaţiul public, coaliţia PSD-ALDE respectă Programul de guvernare şi aplică măsuri menite să crească substanţial calitatea vieţii tuturor românilor cu încrederea că România va fi aşezată pe o poziţie corectă şi egală cu celelalte state membre ale Uniunii Europene.
Ilie Toma, deputat PSD de Hunedoara

Un gând despre „Guvernul PSD garantează că va aplica noua Lege a pensiilor şi că există banii necesari”

  1. Mare mincinos esti. Si tu si L . Nistor. Proasta e lumea care va votează.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.