Comunitate

Gurasada: Fondul de rezervă – nu foarte darnic, dar absolut folositor

Magdalena Șerban

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Pu­blice și Administrației a alocat din fon­dul de rezervă bugetară 726.600 mii de lei pentru 3.080 de unități adminis­tra­tiv-te­ri­to­ri­a­le din țară, în urma soli­ci­tă­rilor primite. Banii asi­gură cheltuieli care ne­ce­sită a fi e­fectuate până la sfâr­șitul anului 2022. Pentru Gurasada au fost stabiliți 220.000 de lei, iar jude­țului nostru îi revin pes­te 27 de mili­oane de lei, împărțiți mu­nicipiilor, ora­șelor și co­munelor.

 

Banii, la mare căutare

„Am solicitat 800.000 de lei, atât am avea nevoie, însă ne-au fost alocați 220.000 lei. Sunt de mare ajutor, ori­cum. Reușim să acoperim niște goluri bu­getare de la asistență socială, func­țio­nare (ulitilăți), școală. Avem lu­crări care se află în curs de execuție (teren de sport, cămine culturale, etc) și tre­buie plă­tite, până la finalul anului exis­tând posibilitatea să fie gata, dar de­pin­dem foarte mult și de cum va fi vremea. Dacă se pune înghețul sau vin zăpezile ori plouă abundent, o să fie mai greu de dus la bun sfârșit în 2022. Ar mai fi trebuit să mai demarăm și alte lucrări, însă factorul financiar ne-a pus frână. Deocamdată, ne descurcăm cu ce avem”, a precizat pri­marul din Gurasada, Silviu Nan (foto). Potri­vit actului normativ, 9 consilii județene, precum și sectorul 6 al mu­ni­cipiului București, 83 de municipii, 206 orașe și 2.781 de comune au finanțare asi­gurată. La nivelul comunelor, majo­ri­tatea pri­mă­riilor au primit câte 200.000 de lei. În general, sumele sunt folosite pentru pla­ta unor cheltuieli curente și de capital. Prin proiectele de hotărâre trans­mise s-au solicitat bani pentru uni­tățile adminis­trativ-teritoriale pentru care nu a fost po­sibilă, din bugetele pro­prii, finanțarea pentru unele categorii de cheltuieli de strictă necesitate precum cheltuieli de func­ţionare (salarii, iluminat public, etc.), sen­tințe, cofinanțarea pro­iectelor, asigu­rarea cu energie termică a instituțiilor pu­blice, corecții financiare, cheltuieli de ca­pital, cât şi alte cheltuieli ne­prevăzute.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare…

11 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Când pisica nu-i a­casă, șoarecii joacă pe masă! Situația este întâlnită într-o localitate din su­dul…

18 ore ago

Bulina albă

Mathias Popescu (14 ani), sportiv din comuna Baru Mare, legitimat la un club din Petroșani…

18 ore ago

Bulina neagră

Adrian P., recidivist minor din Petrila Pentru că a fost condamnat la 4 ani de…

18 ore ago

Sute de apeluri la dispeceratul de iarnă al Consiliului Județean

Zeci de utilaje au intervenit în wee­k­end pentru deszăpezirea drumurilor ju­dețene, în urma căderilor masive…

18 ore ago

Susțin performanța!

Peste 1.000 de elevi și dascăli vor ajunge în acest an în județul nostru, la…

18 ore ago