Vorbeşte lumea prin târg că edilul şef al unei frumoase comune a judeţului a făcut-o lată din nou, când s-a dus la Capitală să rezolve ceva probleme pentru comunitatea sa. Cică, spun gurile rele, primarul nostru a plecat din sat cu hârtiile sub braţ, dar şi cu iubita în maşină, că doar nu era să meargă singur cuc atâta amar de drum. Problema nu este însă asta, ci faptul, susţin zvonerii, că nu se ştie cum, dar soţia edilului a aflat cine i-a ţinut trena omului ei prin Capitală. Aşa că, nici n-a apucat primarul să intre bine pe uşa casei, că s-a şi trezit cu o cratiţă în cap. Asta a fost aperitivul, fiindcă ce-a urmat a fost de comă, vorbesc gurile rele din vecini. Cică, degeaba a încercat omul să-şi lămurească nevasta că nimic din ce a auzit nu-i adevărat, că muierea aprigă de felul ei şi geloasă peste fire, a pus mâna pe mestecău şi a dat orbeşte pe unde a apucat. Noroc că omul şi-a ferit bine capul, de a putut merge a doua zi la primărie, unde şi-a rezolvat problemele urgente. Numai că, spre mirarea funcţionarilor din subordinea sa, omul nu s-a mişcat toată ziua din scaun, fiindcă avea spatele vărgat, de la loviturile de mestecău.

Şi dacă tot vorbim de primari de la ţară, atunci să vă povestim şi de necazurile care s-au abătut peste un edil al unei comune nici prea-prea, nici foarte-foarte, situată pe undeva prin mijlocul judeţului. Cică omul n-avea probleme până acum cu nimeni şi cu nimic. Îşi vedea liniştit de comunitatea lui, pe care o păstorea cum credea el că este mai bine. Deci, cum spuneam, nimeni nu i-a avut treaba. Asta, până a accesat nişte fonduri europene, cu care a făcut oarece obiective edilitar-social-culturale în comună. Toate bune şi frumoase, dar opoziţia nu doarme. Şarpele de opozant, reprezentat de un cetăţean din comună care şi-a pus în cap să-i ia locul primarului nostru de la anul, i-a băgat nişte reclamaţii pe la cei de la anticorupţie şi pe la alte foruri judeţene şi centrale, cum că a făcut oarece matrapazlâcuri cu banii europeni. Având şi el oarece prieteni pe la judeţ şi pe la parchet, primarul a aflat că i se cloceşte dosarul de cercetare penală şi că în curând urmează să fie chemat să dea cu subsemnatul. Şi de atunci, bietul om cică nu mai are somn şi i-a crescut un morcov la spate, de poate hrăni cu el un batalion de iepuri.

MesagerulHunedorean

View Comments

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

ANUNŢ

ANUNȚ ÎN VEDEREA ACORDĂRII SPRIJINULUI MATERIAL  TICHETE SOCIALE PE SUPORT MATERIAL ȘI PACHETE CU PRODUSE…

5 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

o zi ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

o zi ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

o zi ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

o zi ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

o zi ago