Gura lumii, 25.07.2019

24 iulie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Gura lumii

Sunt cu fiecare lună mai puţini şi acest lucru ar trebui să bucure pe toată lumea, dar realitatea arată că nu este chiar aşa. Spun gurile rele că într-o localitate estică din sudul judeţului, mulţi năpăstuiţi au plecat să ”opereze” prin străinătăţuri, că de lucrat nu poate fi vorba. Foarte bine, ar spune cam toată comunitatea, că dăm mai puţin din propriul buzunar pentru susţinerea lor. Numai că realitatea este alta, iar câţiva indivizi chiar plâng după putorile care se mută cu căţel şi purcel pe la cine ştie ce gură de metrou dintr-o ţară dezvoltată. Pe spatele acestora câştigau binişor şi cei care-i plâng acum. Mulţi dintre aceşti năpăstuiţi cu numele beneficiau de ajutoare consistente, iar pentru a li se da aceste drepturi de care n-ar fi putut beneficia, li se ”aranjau” dosarele. În schimbul acestui favor, fiecare asistat cotiza la binefăcătorii lor. Prin urmare, spun bârfitorii, binefăcătorii au acum toate motivele să-i deplângă.

Strânşi cu uşa să plece. Aşa sunt mai mulţi şefi dintr-o instituţie din regiunea cu lămpaşe, după ce s-a dat ordin să fie traşi pe linie moartă. Celor mai mulţi li s-a propus o variantă onorabilă de a pleca din sistem, dar dacă nu o acceptă s-ar putea să se recurgă la cea de-a doua, una brutală. Oamenii s-ar înghesui să se retragă din activitate, dar au o mare apăsare. Dacă pleacă dintr-un foc din funcţie, toate afacerile lor oneroase vor fi descoperite. Prin urmare, spun gurile rele, cei mai mulţi trag acum tare de sfori pentru a-şi mai prelungi mandatele măcar cu câteva luni. Să apuce şi ei să-şi ascundă sub preş mizeria făcută zeci de ani şi să se poată bucura de odihnă pe bani mulţi.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Teliucu Inferior: încep alte două investiţii cu fonduri europene

Fondurile europene sunt sursă de finanţare nerambursabilă pentru două proiecte importante ce urmează să ruleze în comuna Teliucu Inferior.

Pui: încă un drum comunal intră în reabilitare

La Pui urmează să se implementeze proiectul de modernizare a drumului comunal 71 Hobiţa – Uric, câştigat prin Programul Naţional...

Festivalul Dinozaurilor în Ţara Haţegului

În perioada 26 – 30 iulie 2019, va avea loc cea de a V-a ediţie a Festivalului Dinozaurilor, un eveniment...

Închide