Categories: Gura lumii

Gura lumii, 22.04.2019

Un ales dintr-un municipiu din regiunea cu lămpaşe consideră oraşul ca pe propria feudă şi, în dispreţul legii, şi-a pus la mezat mai multe autoturisme. Cârcotaşii spun că omul se ocupă de comerţul cu maşini la mâna a doua de multă vreme şi n-a plătit un leu taxe pentru activitatea aceasta, pentru că este prieten bun cu un inspector şi astfel nu se atinge nimeni de el. Trecând peste evaziune, individul şi-a ales şi o arteră intens circulată din centrul oraşului unde-şi desface produsele. Nici măcar poliţiştii din localitate nu-l bat la cap pe ales, cât despre amenzi, nici nu poate fi vorba.

Îşi poate vedea liniştit de pensie şi de cele şapte case, pentru că unchiul şi-a făcut treaba. Spun zvonerii că un fost director a scăpat definitiv de toate problemele penale, pentru că o rudă a sa a aranjat lucrurile astfel încât omul să-şi poată vedea de bătrâneţe. Suspectat de fals şi alte infracţiuni, respectivul a făcut drumuri peste drumuri pe la o instanţă supremă dintr-un judeţ învecinat şi de fiecare dată părea că nu se mai întoarce fără brăţări la mâini. Toate probele sale şi toate sesizările îi erau respinse pe bandă rulantă, astfel că a ajuns în pragul disperării. Ultima lui soluţie ar fi fost un unchi cu rang mare la capitală, astfel că omul a scos de la ciorap o sumă frumuşică şi s-a pus pe tren. Manevra sa a dat roade iar ploconul şi-a făcut efectul, pentru că imediat după vizitarea rudei lucrurile s-au schimbat în favoarea sa. Gurile rele spun că a fost de ajuns un telefon dat de unchi, iar toate problemele s-au şters definitiv.

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare…

16 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A scăpat de la ăia să­raci cu duhul și s-a gândit că i-ar sta bine…

o zi ago

Bulina albă

Adrian Ahrițculesei, alpinist din Petroșani Pentru că a reușit să atingă cel mai înalt vârf…

o zi ago

Bulina neagră

Adrian B., din localitatea Uricani Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unui…

o zi ago

S-a sinucis după o doză din drogul „Zombie”

Un tânăr din municipiul Lupeni s-a înecat în Râul Jiul de Vest, după ce ar…

o zi ago