Categories: Gura lumii

Gura lumii, 20.01.2014

„Forţe oculte vor să pună mâna pe organizaţia mea!” Aşa şi-a început apărarea un şef de partid din regiunea cu lămpaşe, după ce subalternii s-au dus să-i ceară socoteală pentru că formaţiunea se destramă. Cârcotaşii spun că la şedinţa furtunoasă, omul n-a vrut în ruptul capului să admită că el are o vină în privinţa faptului că îi pleacă oamenii şi şi-a centrat tirurile pe colegii de alianţă. I-a făcut cu ou şi cu oţet, de la vrăjitori şi până la trădători şi le-a pus în cârcă toate eşecurile sale de până acum, adică vreo trei alegeri pe care şeful de partid le-a pierdut cu brio tocmai din cauza delăsării. Totuşi, un subordonat a reuşit să-l readucă în simţiri şi să-l amuţească. Respectivul i-a ascultat o perioadă aberaţiile, dar nu venise la şedinţă pentru a auzi poveşti nemuritoare, ci pentru a-şi înlătura şeful. O singură replică a avut respectivul membru de partid care i-a închis gura şefului şi l-a tras pe linie moartă. I-a cerut, de faţă cu toată lumea, banii pe care i-a dat la partid, la ultima campanie, sumă care nu se regăseşte în contabilitatea organizaţiei.

Case împărţite pe principiul nepotismului într-o micuţă regiune minieră. Gurile rele spun că în localitatea cu pricina, anul trecut s-au dat mai multe locuinţe într-un bloc construit cu banii contribuabililor, însă nu s-a ţinut cont mai deloc de priorităţi ori de listele cu solicitanţi. Ba chiar au prins casă şi anumiţi indivizi care mai au una, e drept însă că nu pe numele lor. Principiul după care s-ar fi împărţit aceste locuinţe a fost unul „tradiţional” la noi, adică pe baza relaţiilor, a şpăgii şi a influenţei. Cel care a tăiat şi spânzurat este al treilea om al urbei, în sarcina căruia a căzut împărţeala. Superiorii lui au aflat acum de năzdrăvăniile sale, după ce mai mulţi oameni nedreptăţiţi l-au reclamat. Conducătorii urbei sunt acum în dubii, spun gurile rele. Nu ştiu ce să facă, să-l denunţe ori să-l protejeze. Cum laţul s-a cam strâns, cârcotaşii spun că edilii îl vor scăpa din braţe chiar dacă este un apropiat de-al lor, pentru că riscurile pentru ei sunt penale.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • E vorba de Tata Omidu alias Ioan Rus, nu? Omu a ramas zdruncinat dupa decembrie 2012, e de inteles nu? E vazut tot mai des vorbind singur pe strada. Eu cred ca are ceva la tigle!

  • Ioan Rus zis si "sarpele cu ochelari".Ce se va face fara de partid? Nu-l mai baga nimeni in seama, omul este speriat!

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

o zi ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

o zi ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

o zi ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

o zi ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

o zi ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

o zi ago