Categories: Gura lumii

Gura lumii, 2.06.2014

Anchetă penală la săracii bogaţi dintr-o micuţă localitate minieră a judeţului. Afacerea necurată a ieşit la iveală după ce mai mulţi năpăstuiţi care ar fi trebuit să primească o locuinţă, au descoperit că după ani mulţi de aşteptare în locul lor intră în noile case copiii unor potentaţi ai zonei. Astfel, copii de doctori, poliţişti, nepoţi ai celor care conduc oraşul ori alţi „piloţi” au primit casă, pentru care plătesc lunar mai puţin decât alocaţia primită de un copil. După ce s-a făcut vâlvă, a apărut şi interesul unor anchetatori care vor să vadă cum de au rămas pe dinafară familii chiar şi cu zece copii, iar bogătaşii au primit case. Aşa că, ancheta preliminară a început spun gurile rele, iar prima probă a fost pusă la dosar în urma unei simple plimbări a anchetatorului la ceas de seară. Acesta a dat o raită prin parcarea blocurilor destinate săracilor şi a descoperit la o simplă numărătoare zeci de autoturisme deţinute de chiriaşi şi care, fiecare, costa mai mult decât un apartament vândut pe piaţa imobiliară.

Aşteptând la cotitură, un om politic, cunoscut ca un beţiv fără vindecare, este pe cale să-i dea lovitura de graţie celui mai mare duşman al său. Omul este de multă vreme tras pe linie moartă în politică, însă în tot acest timp cât a fost în „adormire” n-a renunţat o clipă la statutul său de membru al unui mare partid. Duşmanul său de moarte, cel care l-a scos de pe prima scenă a politicii, are acum mari necazuri şi se teme ca de foc de eventualitatea petrecerii unui sejur într-o „pensiune” cu gratii la uşi şi ferestre. Aşa că momentul este numai bun, iar beţivul pune paie pe foc pentru ca răzbunarea să fie cât mai dulce. L-a convins pe ajutorul de încredere al duşmanului său să producă nişte probe în care respectivul îşi cerea „parandărătul” pentru că a dat nişte contracte. Exact aceleaşi contracte despre care nişte inspectori spun că au nereguli mari şi au sesizat procurorii. Probele nu vor ajunge la anchetatori, spun cârcotaşii, ci vor fi distruse. Cu o singură condiţie: omul trebuie să plece din partid fără nici o explicaţie şi să-şi pună cenuşă în cap, iar după acest mandat să se pensioneze.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Daca aveti senzatia ca penibilul ala prinde finalul mandatului, va inselati amarnic! 2 saptamani maxim mai sta vice..:))

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago