Au început să circule, prin reşedinţa de judeţ, tot felul de ironii la adresa unor poliţişti, care s-au ocupat de anchetarea furturilor de fier vechi de pe halda de zgură de la periferia fostei citadele siderurgice. Cică, după ce au primit mură în gură toţi paşii care trebuie parcurşi pentru a demonstra ilegalităţile, poliţiştii au încheiat un proces verbal, în care au omis să treacă taman firma reclamată. Cârcotaşii spun că la sediul firmei în cauză s-a găsit o cantitate semnificativă de „scoarţă”, adică de fier vechi, numai că poliţiştii cică nu au putut încheia nici un proces verbal de constatare, pe motiv că „marfa” nu avea documente de provenienţă. Adică, vezi Doamne, în cazul firmei cu pricina, procesul verbal nu se putea încheia, deoarece oamenii legii nu aveau toate datele necesare. De râsu’ lumii, nu alta, pentru că hoţul a fost prins cu marfa furată – fără acte de provenienţă – în propria curte, iar poliţiştii nu-i fac nimic, pentru că nu se ştie a cui e marfa. Gurile rele se întreabă, şi pe bună dreptate, dacă nu o fi oareşce aranjament la mijloc între patronul hoţ şi oamenii legii, pentru că altfel nu se explică „omisiunea” de pe lista neagră a celor care comit ilegalităţi. Oare câţi hunedoreni, muritori de foame, prinşi cu sacii de fier vechi furat de pe halda de steril, au avut şi acte de provenienţă a mărfii, în momentul în care au fost prinşi de poliţişti? Şi, cu toate astea, s-au ales cu dosare penale.
Cică pe la instituţia din care se conduce judeţul, bate vând aspru de schimbare la nivel de vârf. Se şuşoteşte pe la colţurile instituţiei, că unul dintre adjuncţii preşedintelui – aripa trandafirie – nu a luat în serios rugămintea boss-ului de a lăsa în pace vreo doi-trei directori de şcoală nouă din mediul rural, şi i-a schimbat, după bunul său plac. Vestea a ajuns şi la urechile şefului care este aşteptat să se întoarcă din vacanţă şi să îndrepte răul făcut, dacă se mai poate îndrepta ceva. Gurile rele spun că aripa trandafirie şi-a cam forţat norocul, făcând schimbări, de capul său, în lipsa şefului, şi se vorbeşte deja despre o iminentă înlocuire a lui din postul călduţ. Şi culmea, se pare că schimbarea se va face cu majoritate de voturi, pentru că şi portocaliii sunt nerăbdători să prindă un post de vice la judeţ.
MesagerulHunedorean

View Comments

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

4 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

20 de ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

21 de ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

21 de ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

21 de ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

22 de ore ago