Categories: Gura lumii

Gura lumii, 18.03.2016

După ce recent, au inaugurat oficial un centru zonal de pregătire care există deocamdată doar pe hârtie, oficialii forului naţional dintr-un sport foarte popular le-au dat mână liberă celor de pe plan local pentru a forma echipa tehnică. Pentru că nu s-a pus nici un moment problema organizării unui concurs pentru posturile disponibile, aşa cum ar fi firesc într-o societate democratică şi bazată pe competitivitate, toţi cei interesaţi au început manevrele şi jocurile de culise pentru a obţine un job călduţ. Cică lupta este atât de aprigă şi combatanţii sunt atât de insistenţi, încât s-a apelat la tot felul de pile, relaţii şi propteli, de la cele din sfera politică până la cele din cadrul autorităţilor ori a oamenilor de afaceri. Conform unor surse bine informate, favorit pentru unul dintre cele două posturi ar fi un tânăr tehnician cu rezultate bune în ultima vreme, însă există şi un contracandidat mai experimentat care e bine susţinut de persoane cu influenţă în sfera politică, deşi a avut o perioadă mai lungă de pauză. Ce va fi, vom vedea, cert e că după cum se pun bazele acestei instituţii, este greu de crezut că ea va da mintenaş şi roade.

Oricât de puternică, serioasă şi competitivă ar fi compania străină care gestionează activitatea unui hypermarket, angajaţii sunt români, iar mentalitatea lor provoacă uneori serioase probleme. Că aşa stau lucrurile o dovedeşte şi situaţia existentă la un punct comercial din oraşul cu cetate, unde se pare că este o perioadă de reorganizare şi de rearanjare a produselor pe rafturi. Astfel, pentru că aceasta se desfăşoară la lumina zilei şi cu clienţii în magazin, în unele momente, anumite zone ale magazinului arată ca după război, deoarece se schimbă între ele raioanele. Mai mult, există raioane care sunt chiar închise, fapt care-i nemulţumeşte pe clienţii care ar fi avut nevoie de produse de la respectivele raioane. Poate că o idee mai bună ar fi fost ca astfel de activităţi organizatorice să se deruleze când magazinul era închis, pentru că aşa, situaţia este similară cu spălarea rufelor în public.

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

15 ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

15 ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

15 ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

15 ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

15 ore ago