Categories: Gura lumii

Gura lumii, 18.02 2014

Se spune că atunci când ceva merge prost, tendinţa e să persiste în obişnuinţă. Aşa se întâmplă cu un politician hunedorean extrem de tăcut, de cele mai multe ori, şi extrem de gălăgios în rarele sale apariţii publice. Un politician de vârf de partid ce şi-a pierdut parfumul împrumutat din cele câmpuri uriaşe, colorate, de la sud de Dunăre, aşa cum şi-a pierdut şi oameni loiali ajunşi, cum ar spune românul C, pe culmile disperării. Dacă, în urmă nu cu mult timp, sporovăitorii de colţ de urbe avertizau că se pregăteşte un puci de puci în partid, de nu mai apucă omul nostru ziua doamnelor şi domnişoarelor în funcţie, acum deja fenomenul s-a extins. Astfel, la ceasuri de mare taină, în crâşme elegante, cu separeuri tocmite, mai multe personaje importante din partid fac şedinţe de lucru, dând misiuni de luptă mai micilor activişti, misiunea principală fiind convingerea unui grup serios să se ralieze cauzei puciste.

Şi cine credeţi că visează la funcţia din zvonul anterior? Nimeni altul decât un brav apărător al intereselor cetăţeneşti, evident, atunci când aceste interese sunt cu mult mai mici decât ale sale şi îi aduc numai bine în casă şi buzunar. Bravul cetăţeanofil, de din vale de dinozaurul pitic, zburleşte drumurile judeţului aşa cum numai el ştie, când are un interes, şi umblă cu convinsul că numai el, da, numai el e alesul aleşilor şi, prin derivaţie, liderul liderilor ce au fost şi vor veni. La ce îi trebuie o asemenea poziţie? Unii spun că nu se ştie. Alţii, însă, mai umblaţi prin lumea politică, spun că personajul ar avea nevoie de o proptea cât doamna columna lui Traian de puternică, pentru a nu aluneca, acuşi-acuşi, în cele râpe cu miros de lege, de unde nu prea iese nimeni cu obrazul curat. Şi asta, pentru că a vârât degetuţele pe unde nu era treaba lui. Ehei!

MesagerulHunedorean

View Comments

  • De din vale de dinozaurul pitic este Valea Jiului. Omul tacut este Misu Rudeanu. Pucistul este...nimeni altul decat alesul alesilor Haralambie Vochitoiu care vrea sa ajunga no.1. pe judet si apoi sa urce in ierarhia unpr pe tara si apoi s-o zbugheasca in psd pe calea remanierii guvernamentale si nu doar; o sa umble ca pana la sfarsitul anului unpr sa fie absorbit de psd; daca nu l;a nivel national atunci la nivel de judet! Si da, se apropie de final ancheta dna, nu-i asa?

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

12 ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

13 ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

13 ore ago