Băncile din România îşi tratează clienţii cu aceeaşi nesimţire birocratică din perioada comunistă, deşi în ultimii 20 de ani majoritatea dintre ele au devenit filiale ale unor mari instituţii financiare internaţionale. Oamenii care doresc un credit sau care au contul firmei sau cel personal la o bancă sunt umiliţi, trataţi cu dispreţ şi aroganţă, de parcă ar fi sclavii băncilor şi nu partenerii lor de afaceri, de pe urma cărora băncile fac profituri nesimţite. Desfiinţarea ghişeelor, în faţa cărora oamenii trebuia să stea umili şi aplecaţi, şi introducerea sistemului occidental de spaţiu deschis cu birouri accesibile a redus puţin aroganţa, însă birocraţia excesivă a sistemului bancar s-a păstrat la nivelul „hârtiilor şi procedurilor”. Culmea prostiei din această perspectivă se întâlneşte la o bancă „de mare tradiţie” care n-a fost încă vândută străinilor şi care are acelaşi simbol ca şi gazda actualelor Jocuri Olimpice de iarnă. Concret, la această bancă, pentru achitarea unei rate, a unei taxe, sau a altor operaţiuni omul trebuie să stea de două ori la coadă: o dată la un ghişeu (de tip nou) la care îi sunt luate datele din buletin şi a doua oară la o casierie unde se achită efectiv banii pentru operaţiunea dorită. Şi cum de regulă angajatele se mişcă greu, cozile care se formează seamănă cu cele care erau pe vremuri la carne şi lapte.

Cică unii dintre oficialii unui club de mare tradiţie din sudul judeţului care a ajuns în „groapă financiară”, pentru că s-a întins mai mult decât îi era bugetul, au avut un comportament foarte murdar faţă de jucătorii pe care-i aveau sub contract. Spun gurile rele că, lipsite total de omenie, unele personaje cheie ale clubului au tras tot felul de sfori pentru a-i împiedica pe jucători să devină liberi de contract, deşi era clar că activitatea la club se va sista. Respectivii oficiali au deconectat faxul de club ca să nu se poată primii citaţiile de la FRF pentru litigiile cu jucătorii şi au refuzat să răspundă la telefon jucătorilor care ar fi dorit să-şi primească actele. Astfel, mai mulţi jucători n-au putut să se pregătească cu alte echipe sau să-şi caute alte contracte, deoarece le-au fost blocate actele şi au rămas fără serviciu, fără venituri şi fără pâine pentru ei şi familiile lor.

AddThis Website Tools
MesagerulHunedorean

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURIBÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Gurile rele s-au apu­cat de bârfit pe unul din­tre cei care zic că este un…

21 de ore ago
Schimbarea majoră aplicată Radiologiei actuale de la spitalul județean din DevaSchimbarea majoră aplicată Radiologiei actuale de la spitalul județean din Deva

Schimbarea majoră aplicată Radiologiei actuale de la spitalul județean din Deva

Magdalena Șerban Spitalul Județean de Urgență Deva a fost marcat de multe provocări până acum,…

21 de ore ago
Bulina albăBulina albă

Bulina albă

Dr. ing. Artur Găman, directorul general al Insemex Petroşani Pentru că institutul pe care îl…

21 de ore ago
Bulina neagrăBulina neagră

Bulina neagră

C.V., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de corupere…

21 de ore ago
Au venit să lucreze la noi, dar au vrut să agreseze sexual o minorăAu venit să lucreze la noi, dar au vrut să agreseze sexual o minoră

Au venit să lucreze la noi, dar au vrut să agreseze sexual o minoră

Doi cetăţeni indieni, cu vârstele de 31 şi 36 de ani, sunt cercetaţi de po­liţiştii…

21 de ore ago
După incendiul de la Termocentrala Paroșeni, sindicaliștii au răbufnit: Nu mai avem voie să tăcem!După incendiul de la Termocentrala Paroșeni, sindicaliștii au răbufnit: Nu mai avem voie să tăcem!

După incendiul de la Termocentrala Paroșeni, sindicaliștii au răbufnit: Nu mai avem voie să tăcem!

Luni, 7 iulie 2025, un trans­for­ma­tor al Termocentralei Paroşeni a luat foc după un scurt…

21 de ore ago