Categories: Gura lumii

Gura lumii 15.10.2015

Acum, când iarna bate la uşă, gospodarii care au în casă o gură flămândă de sobă, se străduiesc să-şi asigure stocul necesar de lemne. Astfel încât atunci când frigul se instaurează de-a binelea, să-şi poată hrăni pe săturate sobele. Aşa se face că unii cumpără materialul folosit drept combustibil, scoţând sume frumuşele din buzunar, iar alţii, preferă să aleagă calea mai simplă de a-şi umple cămara cu buturugi. Este şi cazul unui consilier dintr-o localitate din inima judeţului, unde nivelul de trai este destul de ridicat. Cică omul nostru, zgârcit din fire, cunoscut de obşte că foarte greu scoate vreun bănuţ din propria pungă, a dat iama în pădure pentru a aduce acasă câţiva buşteni de pus pe foc la iarnă. Doar că, spre ghinionul lui, a fost prins de oamenii legii taman atunci când se întorcea spre casă cu autovehiculul burduşit de lemne. Şi uite aşa s-a ales consilierul local respectiv cu un dosar penal.

Deşi unii şefi de instituţii sunt invidiaţi pentru poziţia socială pe care o au, poate şi pentru salariile pe care le încasează, spun gurile rele că responsabilităţile şi, uneori, riscurile la care se supun nu pot fi recompensate în nici un fel. Vorbesc cârcotaşii că şeful unui aşezământ important din judeţ a fost la un pas să plece la loc cu verdeaţă, după ce s-a pomenit faţă în faţă cu o persoană care nu avea toate ţiglele pe casă. Aceasta a venit la directorul respectiv cu nişte pretenţii imposibil de realizat, pe care le avea înşirate pe o foaie. Mai mult de atât, femeia i-a cerut şefului instituţiei să-şi pună semnătura şi ştampila pe foaia respectivă, ameninţându-l cu un ditamai cuţitul, pe care l-a scos din geantă, că dacă refuză, îi spintecă burta. Din fericire, a rămas viu şi nevătămat, pentru că s-a prins despre ce-i vorba, a luat-o cu frumuşelul pe posesoarea cuţitului, aburind-o până ce aceasta şi l-a  băgat la loc, în geantă, plecând din birou împăcată cu gândul că problema ei se va rezolva.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

38 de minute ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

39 de minute ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

39 de minute ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

40 de minute ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

44 de minute ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

45 de minute ago