Cică, apropierea sărbătorilor de iarnă i-a scos din bârloguri pe salariaţii instituţiilor care se ocupă cu controalele de toate felurile pe la firme din judeţ. Să nu credeţi cumva că inspectorii cu pricina dau iama prin firme ca să ureze sărbători fericite celor de acolo. Ei merg cu sperietoarea, că fac controale la sânge, menite a mai strânge niscaiva bani la buget, acum, la sfârşit de an.  Numai că, vorbesc prin târg comercianţi aflaţi pe post de Stan Păţitul, mulţi dintre inspectorii porniţi în control transformă amenzile pe care cică sunt chitiţi să le dea pentru neregulile constatate, în avertismente scrise sau verbale, dacă administratorii firmelor controlate încep să mişte din urechi,  ca pe vremea de dinainte de 1989. Că, deh, ce să facă bieţii funcţionari? Remuneraţie mică, după buget şi în plus, a mai picat pe capul lor şi beleaua asta cu zilele de concediu fără plată. Concluzia? În final, toată lumea-i mulţumită. Controlorii pleacă de la firmele inspectate roşii în obraji şi încărcaţi mai ceva ca Moş Crăciun, iar patronii zic bogdaproste că au scăpat cu câteva zeci de milioane, valoarea amenzii, în buzunar. 

 Vorbesc cârcotaşii dintr-un municipiu nu prea mare, dar nici prea mic, că a doua zi după ce s-a aflat câştigătorul prezidenţialelor, între fruntaşii politici ai oraşului, din două partide care se declară că aparţin dreptei, au început negocieri de taină, pentru a constitui o nouă majoritate în forul legislativ local.  Surse semioficiale dau pe goarnă faptul că n-ar fi o problemă constituirea noii majorităţi, dacă n-ar fi un mic impediment. Iar „impedimentul” este persoana cu numărul doi în administraţia oraşului. Reprezentanţii unuia din cele două partide aflate în negocieri solicită acest post pentru omul lor. Ceilalţi, nu că n-ar fi de acord, l-ar da mintenaş, mai ales că ocupantul fotoliului cu numărul doi este un om de stânga. Numai că le este cam peste mână să provoace o a doua „lovitură de palat” în consiliul local, ca să nu li se ducă buhul în rândul alegătorilor din urbe că sunt neserioşi. Totuşi, având în vedere că în politică se fac permanent compromisuri, până la urmă s-ar putea ca schimbarea amintită să aibă loc.

MesagerulHunedorean

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

15 minute ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

15 minute ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

16 minute ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

17 minute ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

20 de minute ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

22 de minute ago