Grupul PPE: Noua Politică Agrară Comună trebuie să beneficieze de o finanţare consistentă

1 decembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Ne aflăm în mijlocul unei schimbări de generaţii în sectorul agricol, de aceea este extrem de important, mai ales acum, ca Politica Agricolă Comună (PAC) să ofere un sprijin consistent tinerilor fermieri, aceasta fiind cheia pentru asigurarea viitorului agriculturii europene, susţine deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE, foto).
Europarlamentarul hunedorean UDMR a afirmat că, în contextul revizuirii PAC, după 2020, Grupul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European (PE) este determinat să obţină o finanţare adecvată a acestei politici. „Cei doi piloni pe care se sprijină PAC, respectiv finanţarea europeană şi cea de la nivel naţional, trebuie consolidaţi. Oricare ar fi arhitectura noii PAC, fermierii europeni trebuie să poată accesa mai uşor finanţarea UE, iar pentru aceasta trebuie diminuată birocraţia. (…) Grupul politic din care face parte şi UDMR la nivelul PE este unul dintre cei mai consecvenţi susţinători ai tinerilor fermieri“, a spus Iuliu Winkler.
Potrivit acestuia, Grupul PPE este preocupat de protejarea fermierilor europeni împotriva practicilor comerciale neloiale din lanţul de aprovizionare cu produse alimentare, amintind faptul că acesta a lucrat la o reglementare care să le ofere fermierilor instrumente eficiente pentru a reclama practicile comerciale neloiale din partea cumpărătorilor.
Grupul PPE, cel mai mare şi cel mai influent grup din PE, s-a angajat să creeze o Europă mai puternică, mai democratică şi mai competitivă, având cetăţeanul în centrul politicilor sale. UDMR este membru al Partidului Popular European, iar europarlamentarii UDMR sunt membri ai Grupului PPE din PE.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Deputatul Laurenţiu Nistor dezvăluie strategia PSD pentru alegerile locale: Mergem cu primarii în funcţie şi, de asemenea, cu oameni cu experienţă şi cu tineri!

Preşedintele PSD Hunedoara, deputatul Laurenţiu Nistor (foto), a declarat vineri, la conferinţă de presă, că rezultatele obţinute de PSD în...

Bulina neagră, 2.12.2019

George Feher, tânăr din Petrila Pentru că a fost arestat de magistraţi pentru infracţiunile de introducere în ţară de droguri...

Bulina albă, 2.12.2019

Cristian Roşu, fost lider sindical al minerilor şi administrator special al CEH Pentru că şi-a asumat obiectivul de a pune...

Închide