Categories: ActualitateFlash

Gripa porcină închide şcoli şi instituţii în judeţ

Nicoleta Popa

În acest sfârşit de săptămână, gripa porcină a pus lacătul pe încă patru şcoli din judeţul Hunedoara, dar şi pe Consiliul Judeţean Hunedoara. De vineri şi până ieri, au fost confirmate, prin analize de laborator efectuate la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, 30 de cazuri noi de infectare cu virusul A/H1N1. Vineri, conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara a luat măsura suspendării activităţii instituţiei până miercuri, 2 decembrie, după ce doi angajaţi au fost confirmaţi cu gripă porcină.

Patru şcoli au fost închise în trei zile
Tot vineri, Şcoala Generală cu clasele I-VIII din Şoimuş a fost închisă, după ce o fetiţă din clasa a VI-a a fost diagnosticată cu gripă nouă. Totodată, au fost suspendate cursurile Şcolii Andrei Şaguna din Deva, deoarece doi băieţi din clasa a IV-a şi a VII-a au contactat virusul. Colegiul Naţional Decebal şi Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara” a fost închis ieri de către Direcţia de Sănătate Publică. Astfel, la Colegiul Naţional Decebal doi elevi din clasa a VII-a şi unul din clasa a XI-a au fost diagnosticaţi cu A/H1N1, iar la Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara” au fost confirmaţi cu acest virus doi elevi din clasa a IX-a şi unul din clasa a VIII-a. Toţi bolnavii au fost izolaţi la domiciliu, neexistând cazuri grave. Elevii de la cele patru şcoli din judeţ vor sta acasă până în şapte decembrie, iar Direcţia de Sănătate Publică a luat deja măsuri de dezinfecţie a acestor unităţi şcolare.
„Având în vedere numărul mare de cazuri înregistrate la nivel naţional, nu se mai poate preciza contextul epidemiologic al contactării virusului. Importantă este izolarea la domiciliu, încă de la primele simptome de infecţie acută. Este foarte important ca populaţia să înţeleagă că acest virus se răspândeşte pe cale aeriană şi poate fi contactat şi de la un purtător sănătos”, a precizat doctorul Cecilia Birău, directorul adjunct al DSP Hunedoara.

Începe imunizarea împotriva gripei noi
Până în prezent, în judeţul Hunedoara au fost confirmate, în urma analizelor efectuate la Institutul Cantacuzino, 47 de îmbolnăviri cu A/H1N1, iar alte 41 de persoane au fost diagnosticate cu gripă porcină, în urma contactului direct cu un caz confirmat. Peste 16.000 de doze de vaccin împotriva virusului A/H1N1 au ajuns la Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie distribuite primele doze către spitalele din judeţ şi către medicii de familie. Vaccinarea populaţiei va începe din momentul în care unităţile medicale vor intra în posesia vaccinului. Astfel, vor fi vaccinate în primul rând cadrele medicale, poliţiştii şi jandarmii, dar şi elevii şi studenţii cu vârsta de peste 16 ani.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago