Categories: Comunitate

Grila de impozitare rãmâne neschimbată la Mărtineşti

Magdalena Şerban

În urma ultimei şedinţe a administraţiei publice, la Mărtineşti s-a stabilit că anul 2017 nu va aduce majorări ale taxelor şi impozitelor locale.
„Am decis să nu modificăm grila de tarifare, oamenii şi aşa având necazuri cu banii. Sunt multe familii care fie au venituri foarte mici, fie au datorii la bănci, fie nu au venituri deloc. Le-am fi îndatorat degeaba, neexistând soluţii de plată şi creându-se doar creanţe care, inevitabil, nu s-ar mai fi putut recupera, mulţi nedeţinând nimic în proprietate”, a argumentat Adinel Botescu (foto), primarul comunei Mărtineşti.
Referitor la încasările pentru 2016, acesta a mai spus că făcându-se plăţile de către cei de la APIA, lumea s-a mobilizat şi îşi achită din restanţe, astfel că la finele anului curent se speră să se atingă un grad de colectare de circa 90 la sută. „Nu prea avem cazuri de persoane juridice care să nu plătească, iar la capitolul amenzi auto mai sunt tinerei care din exces de zel le primesc pe urma încălcării vitezei, dar nu le comunică şi părinţilor, crezând că se vor stinge, de la sine. Oricum, pentru a-şi putea plăti impozitele şi să li se taie chitanţă, aceştia trebuie să achite şi ce au din urmă. Lunar, trimitem pe teren agenţi fiscali, iar comunitatea fiind mică, mulţi achită din bun-simţ sau din ruşine. Cei care în general nu-şi onorează plăţile sunt acele persoane care ori au plecat prin străinătate şi uită să se mai ocupe de casele şi terenurile din ţară, ori cei care au moştenit proprietăţi, dar nu prea îi interesează şi obligaţiile”, a mai spus primarul din Mărtineşti.
Acesta le dă încă o veste bună localnicilor, şi anume că joia viitoare, cu prilejul serbării organizate la căminul cultural din centru, de către cei 45 de copilaşi care frecventează grădiniţa şi şcoala primară din comună, va veni Moş Crăciun, care le va oferi pachete de sărbători. Totul s-a achiziţionat din sponsorizări şi nu a implicat bani de la buget.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago