<

Greva salariaţilor de la Termocentrala Mintia, declarată de instanţă ilegală!

15 septembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Adriana Năstase

„În urma sentinţei pronunţată în şedinţă publică la data de 15.09.2020 cu privire la ilegalitatea grevei salariaţilor de la Mintia în dosarul 3374/97/2020, sentinţă exe­cu­torie, conducerea Sindicatului Solidari­tatea Hunedoara le cere public membrilor şi salariaţilor termocentralei să respecte de­cizia instantei şi să reia de urgenţă lucrul”, a scris liderul sindical Cristian Iştoc pe pagina sa de Facebook.

Conflict spontan
„Sindicatul Solidaritatea Hunedoara nu a cerut membrilor să facă grevă, salariaţii termocentralei au ieşit într-un protest spontan pentru a-şi cere drepturile şi pentru a-şi apară locurile de muncă”, a adăugat Iştoc. Ieri, Tribunalul Hunedoara a decis că protestul salariaţilor de la Termo­centrala Mintia este ilegal, protestatarii fiind nevoiţi să reînceapă lucrul. Termo­centrala Mintia a fost oprită în urmă cu nouă zile, deoarece nu mai avea cărbune în depozite, după care luni, 7 septembrie, angajaţii unităţii au declanşat un conflict spontan. Salariaţii termocentralei Mintia solicită plata unor drepturi băneşti nea­chitate de şase luni.

Au renunţat la greva foamei
Totodată, cei trei energeticieni care au declanşat greva foamei, au renunţat luni seara la protest, după ce prefectul de Hunedoara, Vasilică Potecă, a fost prezent în mijlocul protestatarilor de la Termo­cen­trala Mintia.
Sindicaliştii i-au cerut prefectului să in­tervină ca termocentrala să nu fie închisă. Prefectul le-a transmis celor prezenţi că situaţia de la termocentrală este foarte im­portantă pentru autorităţi, iar pentru rezolvarea problemelor vor continua discuţiile atât la nivel local, cât şi la nivel central. “Pentru mine, ca reprezentant al gu­vernului, problemele oamenilor sunt deosebit de importante, iar energeticienilor care s-au aflat în greva foamei le mul­ţumesc pentru că au înţeles că doar prin dialog şi măsuri concrete problemele ac­tuale pot fi rezolvate”, a declarat prefectul judeţului Hunedoara.
Administraţia CEH a anunţat că, în ma­ximum 10 zile, vor fi acordate restanţele la tichetele de masă, solicitate de energ­e­ti­cieni, conform prevederilor Contractului Colectiv de Muncă.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Servicii medicale de top şi dotări din bani europeni la spitalul din Hunedoara

Magdalena Şerban „Modernizarea serviciilor medicale prin dotarea cu echipamente performante şi rea­bi­litarea spaţiilor aferente ambu­la­to­riului in­te­grat Dr. Alexandru Simionescu –...

Am demarat lucrările de modernizare a străzii Coziei din municipiul Deva

Astăzi a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor şi a fost predat amplasamentul con­struc­torului pentru realizarea proiectului ,,Mo­der­nizare strada...

Primarul Oancea îşi prezintă realizările din acest mandat scurt

În luna Decembrie 2017 am primit votul dumneavoastră de încredere pentru muni­ci­piul Deva, prin proiecte concrete, menite să facă Deva...

Închide