Categories: ComunitateFlash

Grădiniţă cu 300 de locuri, inaugurată la Petroşani

Maximilian Gânju
Administraţia locală din Petroşani a reuşit după doi ani de la începerea lucrărilor să dea în folosinţă prima grădiniţă ridicată de la zero, după 1989.
Investiţia realizată cu bani de la bugetul de stat s-a ridicat la circa 2,5 milioane de lei, iar 300 de preşcolari beneficiază de educaţie atât în regim prelungit, cât şi normal. Bugetul iniţial pentru noua construcţie a fost depăşit, recunosc edilii, atât din cauza inflaţiei, cât şi a altor factori, însă rezultatul final justifică suma cheltuită. Cel puţin, aşa consideră dascălii, dar mai ales, părinţii norocoşi care-şi vor lăsa micuţii la noua unitate de învăţământ.
„Este o grădiniţă foarte bine făcută şi într-adevăr, sumele au mai fost suplimentate. În noua instituţie funcţionează cinci clase cu program prelungit, de la ora 8 şi până la 18, şi patru cu program normal de la 8 la 12”, a spus directorul unităţii de învăţământ, Lucia Muntean. La inaugurarea centrului de educaţie, edilii din Petroşani au anunţat că anul viitor vor face o altă investiţie.
„La fosta grădiniţă unde învăţau aceşti copii, condiţiile erau improprii. Din acest an şcolar, preşcolarii au parte de cea mai modernă grădiniţă din municipiul Petroşani şi anul viitor, sperăm să putem schimba tot mobilierul, pentru că o parte este tot cel vechi”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani.
MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie cu chipiu are șanse mari să fie re­trogradată. Nu de…

17 ore ago

Dansăm? Da, la Simeria a fost o seară magică

Seară magică la Simeria, duminică! În Parcul Unirii, care tocmai a fost reabilitat, a fost…

17 ore ago

Bulina albă

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că a crezut de la bun început în echipa…

17 ore ago

Bulina neagră

Vasile T., din municipiul Petroșani Pentru că a fost arestat pentru furt calificat, omul fiind…

17 ore ago

Lelese: Vor să fie găsiți oricând, de oricine, prin RENNS

Magdalena Șerban Registrul Electronic Național al No­men­claturii Stradale reprezintă evidența electronică a drumurilor și adre­selor…

17 ore ago

Nu mai lucrează cu publicul! Salariații de la Mediu protestează!

Salariații de la Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara se răzbună pe hunedoreni. Pentru că nu…

17 ore ago