Categories: Comunitate

Gospodăriile de pe Strada Şerponilor din Uricani au acces la apă şi canalizare

La începutul lunii noiembrie 2017, Primăria oraşului Uricani şi Apa Serv Valea Jiului au decis, împreună, să investească fondurile repartizate din dividendele cuvenite acţionarilor operatorului regional de apă pentru a realiza o investiţie pentru gospodăriile de pe Strada Şerponilor din oraş. Aici, cele 12 gospodării, deşi aflate la o aruncătură de băţ de centrul oraşului, nu beneficiau nici de alimentarea cu apă potabilă şi nici de racordarea la sistemul centralizat de canalizare.

Investiţia a fost executată în regie proprie, cu angajaţii Secţiei Apă-Canal de la Uricani, dar şi cu sprijinul autorităţilor publice locale din Uricani. După mai puţin de o lună de zile, toate cele 12 gospodării de pe Strada Şerponilor au fost racordate atât la reţeaua publică de apă potabilă, cât şi la cea de canalizare, în urma finalizării acestui proiect de investiţii.
Marţi, 21 noiembrie, a avut loc şi recepţia finală a investiţiei, la eveniment fiind prezenţi din partea Primăriei oraşului Uricani, primarul Dănuţ Buhăescu şi viceprimarul Corneliu Braia, iar din partea operatorului regional de servicii de apă-canal, directorul general Costel Avram şi şeful Departamentului Exploatare al Apa Serv Valea Jiului, Florin Donisă.
”Împreună cu primarul Dănuţ Buhăescu, am dat în folosinţă astăzi noua reţea de alimentare cu apă potabilă şi canalizare de pe Strada Şerponilor din Uricani. Aici, un număr de 12 gospodării vor beneficia, datorită acestei investiţii, pe care am realizat-o cu echipa de muncitori de la Secţia Uricani a Apa Serv Valea Jiului, cu sprijinul Primăriei oraşului Uricani, de acces la serviciile de apă şi canalizare pe care şi le-au dorit de foarte multă vreme. Îi mulţumesc domnului primar pentru sprijin, iar colegilor de la Secţia Apă-Canal din Uricani le mulţumesc pentru efortul depus în finalizarea la termen şi în condiţii de calitate a acestei investiţii care-i plasează, în opinia mea, în ”pole position” pentru obţinerea titlului de Colectiv al lunii noiembrie la Apa Serv”, a declarat Costel Avram, director general al Apa Serv Valea Jiului.
La rândul său, primarul Dănuţ Buhăescu se declară mulţumit de faptul că din parteneriatul cu operatorul de apă şi canal din Valea Jiului, cei câştigaţi sunt în primul rând cetăţenii din Uricani. ”Am reuşit, în acest an, să facem împreună cu cei de la Apa Serv câteva lucrări mici, dar importante, pentru a branşa mai multe locuinţe din zonele săteşti ale oraşului nostru la apă şi canalizare. Vom continua acest mod de abordare şi în 2018, un an în care sperăm să reuşim să începem şi lucrările de extindere şi modernizare a reţelelor de apă şi canal de pe raza oraşului nostru, cu fonduri europene. Sunt mulţumit că, iată, pentru cetăţenii de pe Strada Şerponilor această problemă a apei şi a canalizării s-a rezolvat. Primăria a făcut aici, în ultimii ani, o serie de lucrări pentru consolidarea albiei Pârâului Şerponilor şi pentru construirea de podeţe trainice, astfel încât nu ne mai rămâne decât să turnăm şi asfalt pe această stradă, pentru ca oamenii de aici să aibă confort ca în centrul oraşului Uricani”, a spus primarul Dănuţ Buhăescu. (Biroul de Presă al Apa Serv Valea Jiului)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

3 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

3 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

3 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

3 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

3 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

3 ore ago