Categories: Actualitate

Giuseppe Paterno, cel mai vârstnic student din Italia. A absolvit masterul la 98 de ani

Giuseppe Paterno (foto), în vârstă de 98 de ani, a doborât din nou re­cordul pentru cel mai vârstnic ab­solvent de studii universitare din Italia. El a absolvit Universitatea din Palermo. El a obținut diploma de master în filosofie și istorie de la Universitatea din Palermo. În urmă cu doi ani, el a obținut di­ploma inițială în aceleași spe­cializări.

Vrea să scrie un roman la vechea sa mașină de scris
Examenul de absolvire a mas­te­ratului l-a trecut, și de această dată, cu note maxime. Astfel, fa­milia sa mândră a mărturisit pe Facebook, ceea ce a reușit Paterno.
Născut în 1923, Paterno a cres­cut într-o familie săracă din Sicilia. În ciuda pasiunii sale pentru cărți și studiu, nu a avut posibilitatea de a urma cursuri universitare în ti­ne­rețe. Astfel, și-a îndeplinit visul la bătrânețe. În schimb, de la vârsta de 20 de ani a servit în marină în perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Ulterior, el a lucrat la căile ferate, informează Agerpres.
Și România a avut un astfel de caz care a atras atenția publică. Este vorba despre Emil Tătaru de 93 de ani în momentul absolvirii studiilor, în 2019. El este decanul de vârstă al studenților înscriși la „Universitatea Vârstei a 3-a” a cărei deschidere festivă a avut loc în urmă cu trei ani, la Cluj. Cursul inaugural a fost susținut de pri­marul Emil Boc. El ocupă funcția de conferențiar universitar la Fa­cul­ta­tea de Științe Politice, Adminis­tra­tive și ale Comunicării.

Universitatea Vârstei a 3-a din Cluj
Pentru anul 2019-2020 proiec­tul a fost organizat de către Di­rec­ția de Asistență Socială și Medicală a Primăriei Cluj-Napoca. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Asociația EduNation și Fundația UBB, iar beneficiari au fost 80 de seniori de la doua centre de zi pen­tru vârstnici din municipiu care
s-au înscris în acest proiect.
Bătrânii au participat la cursuri gra­tuite de o oră și jumătate. Cursurile au fost de psihologie, sănătate, administrație publică sau drept. Ele au fost organizate în cele două centre de zi, în doua module care au durat câte șapte săptă­mâni.

 

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând…

56 de minute ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

18 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

18 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

18 ore ago