Categories: Actualitate

Girant, bun de plată, fără voia lui

Loredana Goangă

De mai bine de cinci ani, un bătrân din satul Lăpuşnic, din comuna Dobra, plăteşte un împrumut pentru care nu a girat niciodată.  Pur şi simplu, acesta s-a trezit că i s-a pus poprire pe pensie.
Totul a început în anul 2008, când Adam Moga, de 72 de ani, a aflat, abia după ce i-au fost luaţi bani din pensie, că este girantul unei devence. Încă de atunci, bătrânul s-a luptat să rezolve problema, însă nici până acum, după atâţia ani, nu a reuşit. „Din 2008, plătesc pentru Viorica Fabian fără să o fi girat vreodată şi nu am reuşit nici până acum să rezolv ceva. Pur şi simplu m-am trezit că sunt unul dintre giranţi. Nu ştiu câţi bani a împrumutat de la SC Omega Top IFN, dar de ani de zile plătesc pentru ceva ce eu nu mi-am dat acordul”, a declarat acesta. Pentru a susţine cele spuse, bătrânul a prezentat un răspuns oficial al Casei Judeţene de Pensii Hunedoara din 5 iulie 2013, care specifică în mod clar că 100 de lei sunt reţinuţi pentru contractul de credit din decembrie 2008 ca girant pentru deveanca în cauză şi încheiat cu SC Omega Top IFN Deva.
Contactată de MESAGERUL HUNEDOREAN, Viorica Fabian a negat că are de a face cu Adam Moga şi că nu a fost niciodată girată de acesta. Atunci când i s-a spus de răspunsul de la CJP Hunedoara, femeia s-a scuzat repede că a venit autobuzul şi a închis telefonul. De atunci, nu ne-a mai răspuns.
Pentru a afla şi poziţia creditorului, am încercat să luăm legătura şi cu acesta, însă la sediu nu a fost de găsit, iar la telefon, după ce a promis că a doua zi va putea da detalii despre caz, acesta nu a mai binevoit să răspundă.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

6 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

6 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

6 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

6 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

6 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

6 ore ago