Categories: Ultima Ora

Gina Gogean, nominalizată pentru „International Gymnastics Hall of Fame”

Ciprian Marinuţ

Fosta gimnastă, deveanca Gina Gogean, cvintuplă medaliată olimpică şi de nouă ori campioană mondială, va fi admisă în acest an în „International Gymnastics Hall of Fame”. Pe lista nominalizaţilor pentru a intra în acest an în istoria „celebrităţilor” gimnasticii mondiale se mai află ruşii Iuri Korolev şi Liubov Burda, precum şi armeanul Albert Azarian, informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Gimnastică.

Palmares de poveste

Gina Gogean, 35 ani, are un palmares impresionant de 30 medalii, cucerite la Jocurile Olimpice (2 de argint, 3 de bronz), Campionatele Mondiale (9 de aur, 2 de argint, 4 de bronz) şi Campionatele Europene (5 de aur, 4 de argint, 1 bronz). După retragerea din 1997, Gina Gogean a activat ca arbitru, iar apoi ca antrenor la CNS CSS „Cetate” Deva, fiind şi profesor universitar şi doctor în gimnastică la Universitatea „Vasile Goldiş” din Arad.

Gina Gogean (născută în 1977 la Câmpuri, jud. Vrancea) a început gimnastica la CSS Focşani şi a strălucit pe perioada cât a fost componentă a Lotului Olimpic de la Deva. Gina a rămas la Deva şi după încheierea carierei sportive, întrucât s-a căsătorit cu Cristian Groza din Deva.

Pentru a fi admis în Hall of Fame-ul gimnasticii, un sportiv trebuie să câştige o medalie la JO sau Mondiale, iar după retragerea din activitate trebuie să aibă o activitate şi contribuţie de cel puţin 10 ani în gimnastica naţională sau internaţională. Din Hall of Fame mai fac parte Nadia Comăneci, Simona Amânar, Ecaterina Szabo şi Octavian Belu. International Gymnastics Hall of Fame are sediul cu sediul la Oklahoma (SUA), iar preşedinte este Bart Conner, soţul Nadiei Comăneci. Vom reveni cu amănunte în pagina sport de miercuri.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

S-a pus de o alianță a săracilor cu duhul. Gurile rele din capitala regiunii cu…

7 ore ago

Bulina albă

Timeea Ștefănescu, sportivă din municipiul Vulcan Pentru că a obținut două medalii de argint și…

7 ore ago

Bulina neagră

Dănuț R., din municipiul Lupeni Pentru că a fost trimis în judecată de către procurori,…

7 ore ago

Primăria Șoimuș, bună de plată!

Au primit bani pentru refacerea comunei după calamități, dar i-au folosit pe altceva Primăria Șoimuș…

7 ore ago

Motivele pentru care anchetatorii lui Traian Berbeceanu au fost achitați de judecători. „Modalitatea în care și-au exercitat atribuțiile a fost una extrem de deficitară”

Procurorul Ioan Mureșan (foto dreapta), achi­tat pentru abuz în serviciu, repre­siune nedreaptă și fals intelectual,…

7 ore ago

Conducerea din Dobra a dat lovitura, din nou

Magdalena Șerban Odată utilizată, apa potabilă devine apă uzată. Sistemul de canalizare este folosit pentru…

7 ore ago