Categories: Sport

Gimnastică. Reprezentanți ai României în Finlanda

Două gimnaste (Miruna Botez și Adelina Ionescu), doi antrenori (Cătălin Meran și Dan Potra) și doi lectori (Liliana Cozma și Ni­colae Forminte) din România au par­ti­ci­pat la cantonamentul organizat la Centrul Olimpic de pregătire de la Kuortane-Finlanda, în perioada 9-19 august.
Cantonamentul organizat de European Gymnastics împreună cu Federația Fi­n­lan­deză de Gimnastică reprezintă pentru cei prezenți un prilej excelent de a împărtăși din experiența proprie (lectorii), sau de a în­văța lucruri noi (sportivele și antrenorii).
„A fost foarte bine, în sală am corectat elemente, iar eu am încercat să fiu foarte atentă ca să înțeleg bine. Pe lângă an­tre­namente, am făcut multe activități dis­trac­tive. Mi-am făcut prietene din diferite țări”, a spșus Miruna Botez.
Gimnastele, dar și antrenorii lor pentru care au fost organizate cursuri teoretice, au beneficiat de experiența unor lectori re­cu­noscuți pe plan mondial, Adriana Pop (co­re­grafie), Zoltan Jordanov (sărituri), Ricard Cmjac (paralele), Liliana Cozma (bârnă), Nicolae Forminte (sol și acrobatică) Nicky Ruddock (acrobatică și pregătire fizică) și Donatella Sachi (codul de punctaj).
„Cantonamentul a fost unul benefic atât pentru sportive, cât și pentru antrenori. Exercițiile metodice prezentate au dat re­zultate, îmbunătățind execuția gim­nas­telor. Sala este foarte bine dotată, inclusiv cu plase elastice (ceea ce noi, în țară, la cluburi, nu avem), plase care ușurează și în același timp dezvoltă orientarea spațio-temporală și corectitudinea execuției elementelor la toate aparatele. Programul a fost bine structurat, un antrenament de pregătire tehnică și fizică, iar altul de pregătire co­regrafică”, a spus Cătălin Meran, antrenor coor­donator CNOPJ Constanța.

Mesagerul Hunedorean