Gimnastică. Primele medalii pentru Cetate Deva la întrecerile de la Ploiești

19 noiembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Sala Sporturilor Olimpia din Ploiești este gazda întrecerilor ediței din acest an a Campionatelor Naționale de gimnastică individuale și pe echipe ale junioarelor și senioarelor, competiție care este  foarte importantă pentru  stabilirea loturilor cu care România va participa la  campionatele Europene  programate în perioada 16-21 decembrie  la Mercin-Turcia.

Gimnaste de la 14 cluburi din țară sunt înscrise pe listele de concurs la mai multe categorii de vârstă, miercuri desfășurându-se primele finale individuale și pe echipe la nivelul  junioarelor III nivel 2. Printre gimnastele care au urcat pe podiumul de premiere sunt și două reprezentante ale LPS Cetate Deva, sportive pregătite de prof. Adela Popa.

Viviana Gabriela Gînju (foto stânga) a câștigat o binemeritată medalie de argint la individual compus, unde a totalizat 73.475 puncte și o medalie de aur  în finala de la bârnă, la egalitate cu Sara Cristea (CSM Onești), ambele cu 14.000 puncte. Tânăra gimnastă de la centrul devean și-a mai trecut în palmares o medalie de argint cucerită la paralele ( 13.900 puncte), unde a fost urmată în clasament de colega ei de club Gabriela Ariana Cotu (foto dreapta), medalie de bronz (13.400 puncte). Viviana Gînju a mai cucerit o medalie de bronz și în finala de la sol, cu un total de 13.300.

Joi au fost  programate concursurile pe echipe și individuale ale  junioarelor de la categoria a II, nivelurile 3-4  și apoi 5- 6, iar astăzi în competiție vor intra  și senioarele în lupta pentru medaliile acestei ediții.

Nu vor lipsi Larisa Ioardache, Daniela Trincă, Antonia Duță, Maria Holbură, Silvia Sfiringu și Ioana Stănciulescu, cele în care ne punem speranțe cu toții în obținerea unor  rezultate valoroase la  europene. Vom reveni cu alte amănunte în numerele noastre viitoare.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Trecerea de pietoni mortală, din nou în beznă!

Adriana Năstase Trecerea de pietoni de la intersecţia DN7 cu DJ700, din faţa sediului fabricii DHS face din nou probleme....

Posibil focar de COVID-19 la Mânăstirea Lainici

Unul dintre călugării lăcaşului de cult din apropiere de municipiul Petroşani şi-a pierdut viaţa pe patul de spital din cauza...

Bulina neagră

Avram Lobonţ, bărbat aciuat prin municipiul Petroşani Pentru că a fost condamnat la închisoare pentru tâlhărie, după un furt dintr-un...

Închide