Sport

Gimnastele din Deva, pe podium în Austria, la Alpen Adria

Nicolae Gavrea

Tinerele gimnaste legitimate la CNS Cetate Deva, recent medaliate la Campionatele Naţionale individuale de gimnastică pentru junioare, componente ale grupei din programul „Ţară, ţară, vrem campioane!“, cantonate la Deva, au oferit un adevărat spectacol al performanţei la cea de a 23-a ediţie a tradiţionalei competiţii internaţionale Alpen Adria Cup, desfăşurată la Klagenfurt, în Austria.

Gimnastele de la Deva au cucerit majoritatea medaliilor puse în joc de către organizatori, reînnodând astfel tradiţia bunelor relaţii pe care CNS Cetate Deva le are de mai bine de 25 de ani cu clubul austriac KTC Klagenfurt.
Gimnasta Amalia Ghigoarţă s-a impus prin evoluaţia ei la individual compus în concursul de la categoria a III-a, câştigând medalia de aur cu un total de 46,233, fiind urmată de Ioana Danciu- 45,033 puncte, Timea Krisbai- 44,533 puncte, Adina Crişan- 43,500 puncte. Andreea Lucaciu s-a clasat pe locul VI iar Luana Şerbănescu pe locul VII la această categorie.
Toate finalele pe aparate din competiţia de la categoria a III-a au fost câştigate de fetele de la CNS Cetate Deva. La sărituri, Adina Crişan s-a clasat pe primul loc cucerind medalia de aur, iar Timea Krizbai pe locul trei, la paralele a câştigat Ioana Danciu, urmată de Amalia Ghigoarţă şi Adina Crişan. Finala de la bârnă a fost câştigată de Amalia Ghigoarţă, urmată de Ioana Danciu, iar la sol locul I i-a revenit tot Amaliei Ghigoarţă, urmată de către colegele ei Timea Krisbai şi Luana Şerbănescu.
Competiţia de la Klagenfurt a reunit la start 58 de gimnaste din 10 ţări, sportivele din Deva (însoţite de prof. Lucian Sandu, Olivian Guga şi Sorin Tolteanu) fiind printre favoritele acestei ediţii.
Menţionăm că deplasarea la acest turneu a fost susţinută de către Primăria municipiului Deva, care a sprijinit din punct de vedere financiar proiectul depus de către Asociaţia Judeţeană de Gimnastică, pentru participarea la acest concurs internaţional.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago