Categories: Sport

Gimnastele de la CNS „Cetate” Deva domină topul anului 2015

Ciprian Marinuţ

Şapte dintre primele 10 clasate în topul celor mai bune gimnaste din România în anul 2015, dat publicităţii ieri, de Federaţia Român de Gimnastică, sunt de la CNS „Cetate” Deva. Laura Jurca (foto), Andreea Munteanu, Andreea Iridon, Anamaria Ocolişan, Olivia Cîmpean, Denisa Golgota şi Alesia Botnaru ocupă, în această ordine, locurile doi, trei, patru, şapte, opt, nouă şi 10, Lidera ierarhiei este Larisa Iordache.

Fabrică de campioane
Gimnastica românească încheie unul dintre cei mai slabi ani din istorie, întrucât în 2015, tricolorele au câştigat doar două medalii la competiţiile de top, situaţie tristă care nu s-a mai întâlnit din 1974. Chiar şi în acest context, performanţele gimnasticii feminine sunt mai valoroase decât cele obţinute de alte sporturi, iar această disciplină rămâne una importantă pentru România în vederea Jocurilor Olimpice Rio 2016.
Revenind la topul celor mai bune sportive, Larisa Iordache (Dinamo Bucureşti) este pentru a treia oară consecutiv în fruntea ierarhiei, decizie incontestabilă, întrucât lidera actualei generaţii a fost singura medaliată la Campionatul Mondial, ea cucerind bronzul la individual compus. Apoi, pe locul secund urmează una dintre speranţele actualei echipe, Laura Jurca, de la CNS „Cetate” Deva, care are drept cea mai bună performanţă în anul 2015 clasarea pe locul opt în finala la individual compus de la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Glasgow. Debutantă la o competiţie de top a senioarelor, gimnasta clubului din Deva, descoperită de antrenoarea Adela Popa, s-a clasat cu mult înaintea unor gimnaste consacrate ale lumii şi pare a fi lidera noii generaţii a gimnasticii româneşti. Locul trei în topul anului 2015 în viziunea FRG este ocupat de Andreea Munteanu, tot de la CNS „Cetate” Deva, sportivă care a cucerit titlul de campioană europeană la bârnă. Pe locul patru se situează Andreea Iridon, tot de la CNS „Cetate” Deva, în vreme ce  Anamaria Ocolişan e pe locul şapte, iar junioarele Olivia Cîmpean, Denisa Golgota şi Alesia Botnaru ocupă ultimele trei locuri din top 10. Celelalte două sportive din top sunt Diana Bulimar şi Silvia Zarzu, clasate pe locurile cinci şi şase.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

21 de ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

21 de ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

21 de ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

21 de ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

22 de ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

22 de ore ago