Categories: Sport

Gimnastele, date pe mâna olandezilor pentru exerciţii de excepţie

Federaţia Română de Gimnastică a decis ca șapte gimnaste dintre com­po­nen­tele loturilor naţionale de senioare și junioare să beneficieze de asistenţă inter­naţională pentru realizarea compoziţiilor coregrafice.

Susţinute de Mariana Bitang și Octavian Belu
Gimnastele selectate pentru această acţiune sunt senioarele Maria Ceplinschi, Ana Barbosu, Ioana Stănciulescu, Silvia Sfiringu, și junioarele Amalia Puflea, Amalia Ghigoarţă și Sabrina Maneca Voinea, cele care experimenteză, în aceste zile, în pre­mieră un alt mod de abordare a părţii artis­tice a unui exerciţiu.
Compoziţiile vor fi realizate de doi ex­perţi olandezi, Patrick Kiens și Daymon Jones. Patrick Kiens și Daymon Jones au venit în România, la Izvorani, și se află la sala de gimnastică unde lucrează individual cu fiecare dintre cele șapte gimnaste. Com­poziţiile au fost concepute în funcţie de personalitatea fiecăreia dintre gimnaste, în conformitate cu cerinţele Noului Cod de Punctaj care va fi aplicat în ciclul competi­ţional 2022-2024.
Peste aproximativ o lună, Patrick Kiens și Daymon Jones se vor întoarce în România, de acestă dată la Deva pentru a pune la punct pentru cele șapte gimnaste și cerinţele artistice la bârnă.
Patrick Kiens lucrează direct cu Comi­tetul Tehnic Feminin din cadrul Federaţiei Inter­naţionale de Gimnastică pentru tot ceea ce înseamnă componenta artistică la bârnă și la sol în codul nou de punctaj.
Cei doi experţi olandezi au venit în România la iniţiativa directorului tehnic pentru gimnastica artistică feminină, Corina Moroșan, acţiunea fiind susţinută de antre­norii emeriţi Mariana Bitang și Octavian Belu prin Fundaţia Casa Campionilor.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

11 ore ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

11 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

11 ore ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

11 ore ago

Protest AUR la Deva

Câteva sute de membri şi sim­pa­tizanţi ai Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), filiala ju­de­ţeană…

11 ore ago

Vața de Jos: Investiții cât pentru 10 comune, la un loc

Magdalena Șerban Cu proiecte care însumate depă­șesc 27 de milioane de euro, bani câștigați prin…

11 ore ago