Categories: Sport

Gimnasta Denisa Golgotă are şanse la medaliile europene

Nicolae Gavrea

În perioada 10 – 14 aprilie, oraşul polonez Szczecin este gazda celei de-a opta ediţii a Campionatelor Europene individuale de gimnastică artistică, feminină şi masculină. În întrecerea feminină sunt înscrise 124 de gimnaste reprezentând 36 de ţări iar la masculin vor fi prezenţi 183 de gimnaşti din 39 de ţări.

Echipa de gimnastică feminină a României doreşte să se întoarcă de la Campionatele Europene cu una sau două medalii, a spus antrenorul coordonator Nicolae Forminte. Au făcut deplasarea Carmen Ghiciuc, Denisa Golgotă (foto) şi Nica Ivănuş, alături de antrenorii Nicolae Forminte, Liliana Cosma şi Marius Vintilă, alături de arbitrele Angela Cacoveanu şi Silvia Stroescu.
Toate gimnastele care participă la concursul din Polonia sunt legitimate la LPS Cetate Deva, iar cele mai mari şanse la o medalie le are Denisa Golgotă. „Practic, 10-12 naţiuni din Europa vin la competiţie cu pretenţii la finale şi la medalii. Sperăm că Denisa Golgotă va face un concurs foarte bun şi va prinde finala de la individual compus, plus încă una-două finale, la sol şi sărituri”, a spus Nicolae Forminte.
„În acest moment, eu şi întregul colectiv tehnic suntem foarte concentraţi pe un singur vârf de formă şi acela va fi la Campionatul Mondial, unde jucăm calificarea României la Jocurile Olimpice. Celelalte competiţii sunt intermediare, acordăm importanţa cuvenită fiecăreia şi vom încerca să le tratăm foarte serios, dar mereu avem în gând să evităm pe cât posibil incidentele care ţin de sănătate şi care ar putea să ne scoată din circuit gimnastele pe care mizăm la Mondiale. Colectivul este destul de restrâns şi nu avem posibilitatea să ne permitem să pierdem pe nimeni. Calificarea la Jocurile Europene e destul de stufoasă şi complicată, un prim criteriu ar fi clasarea în primele 18 gimnaste la individual compus şi apoi finalistele şi medaliatele pe fiecare aparat au o şansă. Să sperăm că una-două gimnaste vor fi prezente la Jocurile Europene de la Minsk”, a declarat tehnicianul Nicolae Forminte.
Fetele au programat concursul de calificare pe 11 aprilie, iar finala de la individual compus se va desfăşura pe 12 aprilie. Finalele pe aparate au loc sâmbătă 13 aprilie, la sărituri şi paralele, respectiv duminică la bârnă şi sol.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

6 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

6 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

6 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

6 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

6 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

6 ore ago