Categories: ActualitateFlash

Ghinioniştii şoselelor

Nicolle Ebner

Mai multe societăţi de asigurări auto au dat Primăria Deva în judecată, pentru a recupera sumele plătite, cu scopul reparării autoturismelor avariate, din cauza gropilor sau a „capcanelor” din carosabil. Proprietarii de maşini şi-au rezolvat problema, însă, până la recuperarea banilor, mai este cale lungă, deoarece, doar instanţa poate decide cine este vinovat de existenţa gropilor.

Capcanele din carosabil
În acest an, din cauza gropilor existente pe străzile de pe raza municipiului Deva, nu mai puţin de 20 de maşini au fost avariate, după ce au nimerit în ele. Drumurile proaste nu mai reprezintă pentru nimeni o scuză nouă, când e vorba de hârbuit maşini, însă în Deva, nu se poate vorbi de drumuri proaste, ci de lipsă de interes, spun reprezentanţii administraţiei locale. Amploarea lucrărilor de modernizare a reţelei de apă şi canalizare din Deva-deci, mulţimea de şanţuri acoperite provizoriu-s-a transformat într-o adevărată invitaţie pentru şoferi, de a se prezenta la service-urile auto. Iar pe DN 7, dacă gropile mai sunt şi acoperite cu apă de ploaie, autoturismele au toate şansele să rămână înţepenite în gurile de canal, care, după repararea carosabilului, nu au fost ridicate la nivel. În urma şanţurilor-unele adânci şi de 20 de centimetri şi a gurilor de canal “luate din plin”, în acest an, zeci de  maşini au fost avariate, mai mult sau mai puţin grav, pornind de la jenţi îndoite, până la telescoape şi suspensii rupte.

„Cinci câştigate, 15 pe rol”
„Avem 20 de dosare pe rol, însă Primăria Deva, ca pârâtă, a chemat în garanţie fie Direcţia Judeţeană de Drumuri, care a efectuat lucrările de reparare a străzilor de pe raza municipiului şi care a acordat o garanţie pentru calitatea lucrărilor executate, fie operatorul regional de producţie, furnizare şi distribuţie a apei, care nu a adus carosabilul la starea iniţială existentă la începutul lucrărilor. Din cele 20 de procese, am câştigat în cinci dosare, restul sunt pe rol, în instanţă. Nu primăria este de vină pentru că firmele nu-şi respectă etapele de lucru şi chiar dacă vom pierde vreun proces, nu vom plăti sumele cerute de societăţile de asigurări din banul public. Vor plăti firmele care au executat lucrări”, asigură viceprimarul municipiului Deva, Florin Oancea.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

15 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

15 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

15 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

15 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

15 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

15 ore ago