Garanţii guvernamentale de găzduire a EURO 2020

Federaţia Română de Fotbal a depus la UEFA ultima scrisoare de garanţie din cele 24 necesare reafirmării disponibilităţii de găzduire a Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2020. Astfel, România şi-a reconfirmat oficial angajamentul pentru organizarea acestui important eveniment sportiv, după ce, Cabinetul Orban a adoptat o Hotărâre de Guvern prin care s-a prelungit statutul de interes public şi importanţă naţională al EURO 2020.

Programat iniţial a se desfăşura între 12 iunie şi 12 iulie 2020, Campionatul European de Fotbal a fost amânat din cauza pandemiei pentru anul viitor, între 11 iunie şi 11 iulie. Din cauza acestei amânări, oraşele-gazdă au trebuit să refacă documentele de garanţie.
“Este încă un pas mare pe care l-am făcut în vederea reconfirmării oficiale a angajamentului pentru organizarea Euro 2020 la Bucureşti. A fost o provocare pentru Ministerul Tineretului şi Sportului, din rolul de coordonator al pregătirilor legate de această competiţie la nivelul atribuţiilor şi responsabilităţilor pe care şi le-a asumat statul român, să adune într-un timp atât de scurt toată documentaţia necesară. Mulţumesc atât colegilor de la ministerele implicate pentru deschiderea pe care au arătat-o şi răspunsul prompt la solicitările noastre, cât şi reprezentanţilor Federaţiei Române de Fotbal pentru felul profesionist în care au gestionat lucrurile. Aşa cum am mai spus, pentru România este un eveniment cu potenţial enorm, care ne poate aduce extrem de multe beneficii economice, de imagine, dar şi statutul de bun organizator, ceea ce ne-ar da posibilitatea găzduirii pe viitor şi a altor competiţii de anvergură. Personal, mă bucur că vom reuşi în acest an să finalizăm atât cele trei stadioane aflate acum în construcţie, cât şi lucrările de infrastructură, astfel că vom avea pentru competiţia din 2021, condiţii europene pentru desfăşurarea turneului. Guvernul României, pe lângă sprijinul acordat pentru organizarea EURO 2020, pe care l-a şi declarat de importanţă naţională, şi-a afirmat dorinţa de a găzdui meciuri în plus”, a declarat Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului.
”În numele iubitorilor de fotbal din România, ţin să mulţumesc miniştrilor implicaţi în procesul de regarantare a găzduirii EURO 2020 la Bucureşti, domnului Ionuţ Stroe personal pentru rolul de coordonare ministerială. Într-un timp foarte scurt şi în condiţii foarte speciale din cauza pandemiei, practic, Guvernul României a refăcut de la zero toată birocraţia necesară găzduirii în România a turneului UEFA EURO 2020. Sunt convins că eforturile merită cu prisosinţă, pentru că, astfel, în 2021, vom asista în România la un eveniment sportiv cu o grandoare pe care n-am avut-o de 40 de ani şi, totodată, va fi o mare sărbătoare a fotbalului, o descătuşare după ce vom fi trecut de pandemie”, a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele FRF.
Scrisorile de garanţie stipulează condiţiile în care se va desfăşura EURO 2020 şi asigură pe organizatorul UEFA că autorităţile din ţara gazdă se angajează să creeze facilităţile necesare. Pentru România, scrisorile de garanţie provin de la următoarele instituţii: Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei, Ministerul Transporturilor, Ministerul Finanţelor, Ministerul Sănătăţii. De asemenea, au semnat pentru garanţiile solicitate Primăria municipiului Bucureşti, Compania Aeroporturi, ANAF, ANCOM, ANAD, ORDA şi OSIM.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.