Gara Deva intră în reabilitare şi modernizare

Sorina Popa

Primarul Devei, Mircia Muntean, a declarat, ieri, că fiind candidat pentru  preşedinţia Consiliului Judeţean, nu vrea să plece la judeţ înainte să rezolve una dintre problemele municipiului pe care-l conduce de 16 ani.  Este vorba de Gara  Deva, obiectiv care n-a mai fost reabilitat şi modernizat de ani buni. Ieri, Mircia Muntean s-a întâlnit cu specialiştii de la CFR, într-o dezbatere pe tema investiţiei respective.
„Gara Deva va fi reabilitată, investiţia fiind realizată cu fonduri europene şi bani de la bugetul de stat. Această investiţie va crea o dezvoltare a zonei, prin înfiinţarea de centre logistice, iar legătura cu vestul va fi astfel făcută într-un sistem de circulaţie feroviar mult mai rapid şi mai economic. La finalul lucrărilor de reabilitare, vom avea o gară modernă în reşedinţa de judeţ, vor fi construite pasaje subterane, vor fi reabilitate liniile ferate, astfel încât trenurile de călători vor putea circula cu o viteză de 160 de kilometri pe oră, iar marfarele cu 120 de kilometri pe oră”, a declarat Mircia Muntean.
Zilnic, prin Gara Deva, circulă 86 de trenuri de călători şi alte 60 de marfă. În prezent, viteza medie a trenurilor în ţara noastră este de 60-65 de kilometri la oră.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • De fapt nu se intampla nimic, au fost discutii electorale pentru un articol de ziar

  • Si chiar de ar intra in modernizare gara Deva (vise!), ce treaba are primarul devei cu asta?

  • iata ca dupa 6 ani de la acest articol din 2012 se apuca CFR de treaba. au fost dicutii eletorale.Gogu a avut dreptate. niste nesimtiti...6 ani de zile in discutii si doar acum se apuca. rusine!

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

14 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

14 ore ago