Categories: ActualitateFlash

Gândacul tipograf, transformat în agent electoral

Carmen Cosman

Tăierile de arbori din zona tampon a Parcului Naţional Retezat sunt absolut obligatorii, pentru a combate dăunătorii. Aceasta este concluzia unui control efectuat în zona Parcului Naţional Retezat, de către directorul Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, Valerian Solovăstru, prefectul de Hunedoara, Attila Dezsi, directorul Direcţiei Silvice Hunedoara – Emil Ignat şi directorul Parcului Naţional Retezat, Zoran Acimov.
Dăunătorul chiar a atacat pădurea
Muncitorii care lucrează la exploatarea lemnului în zona Parcului Naţional Retezat o fac absolut motivat şi au deja toate avizele necesare. Pădurea este atacată de un dăunător extrem de periculos, respectiv gândacul tipograf. „Se exploatează şi se scot arborii bolnavi. Dacă nu s-ar face acest lucru, se pun în pericol mii de hectare şi chiar existenţa Parcului Naţional Retezat”, a declarat la finalul controlului, prefectul de Hunedoara, Attila Dezsi. Problema este extrem de serioasă, pentru că, din observaţiile făcute, în numai doi ani, suprafaţa afectată s-a extins extrem de mult, aşa că exploatarea aborilor bolnavi nu mai putea fi întârziată.
Mărginean acuza că defrişările sunt ilegale
Reamintim că acest control în Parcul Naţional Retezat s-a produs în urma acuzaţiilor lansate cu o săptămână în urmă, de liderul conservatorilor hunedoreni, Petru Mărginean, candidat al USL la Primăria Devei, care a declarat într-o conferinţă de presă, că tăierile de arbori din zona tampon a PNR sunt ilegale, ele fiind o „crimă ecologică”. „Nu gândacii sunt adevăratul motiv pentru dezastrul ecologic din această arie protejată. Copacii sunt tăiaţi pentru a se băga bani în Partidul Democrat”, susţinea liderul conservatorilor hunedoreni, care mai afirma că firmele care se ocupă de aceste tăieri au spatele acoperit de instituţiile statului. Ca urmare, Mărginean a cerut public demisia prefectului de Hunedoara, a comisarului şef de la Garda de Mediu a judeţului, a directorului Direcţiei Silvice Hunedoara, precum şi a directorului Parcului Naţional Retezat.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago