Categories: Sport

FUTSAL. West Deva la debutul în Liga I de futsal

Cea de a doua echipă deveană care va evolua în Liga I de futsal, West Deva, a câștigat acest drept după ce a pro­movat la finalul sezonului trecut din liga secundă, după un parcurs excelent pe care l-a avut echipa manageriată de fostul arbitru internațional Eduard Daniel Kovacs (foto). Vă prezentăm un interviu cu acesta:

Reporter – Cu ce gânduri pornește la drum, West Deva, ce le pregătește susținătorilor?.
Eduard Kovacs – Din păcate, cam­pio­na­tul începe cu etapa secundă, deoa­re­ce prima a fost amânată, o singură partidă disputându-se din programul stabilit. A fost o amânare a jocurilor din cauza faptului că selecționata U19 a evo­luat la Turneul european, o amânare care ne permite tuturor să facem mai multe antrenamente. Mai mult, am aflat și noi că o echipă, Sportul Ciorăști, s-a retras din competiție, am rămas doar șapte formații, inclusiv Clujana Cluj Napoca, formație care a retrogradat la finalul sezonului trecut dar a fost re­primită în competiție. Vom facem efor­turile necesare pentru a ajunge, la finalul sezonului regulat, undeva în partea superioară a clasamentului. Ne pro­pu­nem ceva mai mult de locul șapte, deci să jucăm în sferturile de finală, în cam­pionat.

ReporterSunt acum două echipe de futsal de Liga I în Deva. Va fi o luptă puternică între cele două formații din municipiu?
Eduard Kovacs – Tragerea la sorți a stabilit ca noi să jucăm în deplasare, în etapa a IV-a din campionat, la gazdele de atunci, Autobergamo Deva. Desigur, ambele partide cu concitadinii noștri se vor desfășura pe terenul de la sala Spor­turilor din Deva, iar noi sperăm să avem două meciuri bune, să oferim un spec­tacol pentru susținători și pentru publi­cul devean. Menționez că ambele par­tide, și cea din tur și cea din retur se vor juca în această toamnă, conform pro­gramului stabilit de federație.

ReporterNoutăți în lotul echipei West Deva, față de vechiul sezon?
Eduard Kovacs – În acest sezon, de pregătirea formației se va ocupa Ion Alioani, cunoscut publicului devean . El ne-a ajutat foarte mult în sezonul trecut și credem că este timpul să facă pasul spre cariera de antrenor. Are un lot bun de jucători la dispoziție, iar noutățile vă las pe voi și pe suporterii echipei noastre să îi descopere, duminică, la primul joc oficial, când vom întâlni campioana națională, United Galați.

ReporterCum rămâne cu fotbalul pe plajă, disciplină la care West Deva își păs­trează titlul de campioană națională?
Eduard Kovacs – Din păcate, nici în acest an nu s-a organizat un turneu na­țio­nal de către federație, este al treilea an în care nu se organizează competiția pen­tru desemnarea campioanei națio­nale. Cu toate acestea, noi, West Deva, care suntem campioni naționali de vreo 5 ani, participăm la competițiile interna­țio­nale, cu rezultate bune pentru România. Am fost și în acest an în Liga cam­pi­o­nilor, am ieșit din nou, pentru al doilea an con­secutiv, din faza grupelor. Echipa na­țio­nală a participat în Divizia B, la turneul de la Chișinău, s-a clasat pe locul V și a fost alcătuită în majoritate din ju­cători le­gitimați și sub contract cu West Deva.

Reporter Ce trebuie să facem pentru a promova mai bine futsal-ul și fotbalul pe plajă?
Eduard Kovacs – Există o comisie în cadrul federației, care se ocupă de ges­tionarea activității la cele două secțiuni. Cred că această comisie ar trebuie să fie mai omogenă, să fie cooptați membrii care cunosc cu adevărat fenomenul și care vor să performeze, să aducă un suflu nou în competițiile naționale. Sunt acum în comisie aceleași persoane, de mulți ani, unele își dau demisia și apoi revin asupra deciziei lor după 2 sau 3 zile, după o lună sau 6 luni. Sunt aceleași echipe, atât în liga I cât și în liga secundă, greu mai vin altele, nu mai este interes pentru competiție. Din păcate, aceasta este nivelul și de aceea avem astfel de rezultate.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Victooooorie!

Corvinul aduce Cupa României acasă, la Hunedoara. Gladiatorii lui Florin Maxim au fost fantastici. Peste…

12 ore ago

Dr. Gheorghe Firczak – „Avram Iancu. Caracterul european al revoluției române din 1848 – 1849” – o carte despre sinea noastră națională

Citeam odată, într-o prefață a unei cărți despre împăratul Napoleon Bonaparte (1804 - 1815), scrisă…

13 ore ago

ANUNŢ VÂNZARE

Societate comercială vinde piatră (andezit) brută și concasată (sort 0-31,5mm; 0-63 mm; etc.) pentru construcții…

20 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Ăsta revine din pa­tru în patru ani mai ceva ca boala. Este vor­ba de un…

20 de ore ago

Bulina albă

Dr. Iulia Roșu, medic specialist pneumolog în cadrul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a…

20 de ore ago

Bulina neagră

Albert V. din Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de furt,…

20 de ore ago