FUTSAL. Maroc – România 6-1, în meci amical

Echipa naţională de futsal a României a efectuat timp de o săptămână un can­to­nament de pregătire în Maroc, acolo unde formaţia noastră s-a deplasat fără selec­ţionerul Robert Lupu, care a fost depistat pozitiv la coronavirus şi nu a făcut de­plasarea, antrenamentele fiind conduse în aceste condiţii de secundul Marius Pârciu.
La finalul perioadei de pregătire echipa naţională a susţinut un meci amical la Rabat, cu echipa similară a Marocului. Partida a avut loc marţi, 8 decembrie, la Complexul de Fotbal „Mohammed al VI-lea” şi s-a încheiat cu rezultatul de 6-1 pentru gazde, după ce la pauză tricolorii au fost conduşi cu 2-1. Golul României a fost marcat de Savio Valadares, fostul jucător de la Informatica Timişoara, care acum evoluează la Kairat Alma Atî.
Echipa României (care nu a avut în turneul din Maroc şase jucători de bază ai for­maţiei, pregăteşte campania de cali­ficare la Campionatul European de peste doi ani, turneu final care va fi găzduit de Ţările de Jos, între 19 ianuarie – 6 fe­bruarie 2022.
România face parte din grupa a 4-a preliminară, alături de Serbia, Macedonia de Nord şi Bosnia-Herţegovina, primul joc pe care România îl va susţine fiind pro­gramat în 28 ianuarie 2021, contra Ser­biei, pe teren propriu. Celălalt meci se va disputa la aceeaşi dată, între Bosnia-Her­ţegovina şi Macedonia de Nord. Câşti­gă­toarele grupelor se vor califica la EURO 2022, iar şase din cele opt echipe care se vor clasa pe locul al doilea vor merge şi ele la turneul final.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.