Categories: Sport

Futsal de top la Cupa „Oraşului Simeria”

Ciprian Marinuţ

Competiţia organizată de Olimpic Simeria şi-a depus cu succes candidatura la titlul de „turneul verii la futsal”, întrucât toate cele patru echipe prezente şi toate meciurile au fost de bună calitate.

FC Deva, din nou campioană
Campioana României, FC Deva (fostă FC CIP), a cucerit pentru al doilea an consecutiv trofeul turneului de la Simeria, după ce a dispus în finală de deţinătoarea Cupei României, City’us Tg. Mureş, scor 3-2. După un duel aprig, cu multe schimburi de „amabilităţi”, care însă a oferit un show total, cele două echipe vor deschide balul oficial al noului sezon în Supercupa României, programată în 31 august la Cluj. Învinse de cele două forţe ale campionatului intern în semifinale, Clujana Cluj şi Olimpic Simeria au încheiat la egalitate, scor 4-4, în finala mică, însă la loviturile de departajare, clujenii au avut nervii mai tari şi au câştigat cu 5-4. Dincolo de ierarhia finală, care respectă ordinea din clasamentul ediţiei trecute, meciurile au fost echilibrate, dovadă că partidele s-au încheiat cu scoruri strânse. Turneul a fost puternic şi util pentru toate cele patru echipe, iar spectacolul oferit a fost pe gustul publicului.

Boala culcatului pe-o ureche
În meciul de deschidere, Olimpic a condus cu 3-1 pe City’us, însă în ultimele nouă  minute simerienii s-au lăsat hipnotizaţi. City’us a marcat de trei ori, ultimul gol când mai erau 20 secunde, şi s-a impus cu 4-3. Revenirea senzaţională reuşită de portughezii de la City’us a încins spiritele la Olimpic, iar între jucători şi antrenorul Aurel Sava au apărut probleme care au culminat cu dezertarea temporară a tehnicianului. Şi fără antrenor, Olimpic a suferit de aceeaşi boală, dovadă că, în finala mică, a condus Clujana cu 3-1, însă a fost egalată şi condusă cu 4-3 şi a marcat golul de 4-4 în ultimele secunde de joc. La loviturile de la şase metri Ţiglar a ţintit transversala, iar Nicoară a marcat cu o scăriţă de efect şi Clujana a câştigat cu 5-4.

Schimbarea la faţă
La primul meci sub comanda antrenorului spaniol Sito Riveira şi cu cei trei stranieri recent achiziţionaţi în lot, FC Deva a arătat o faţă nouă: mai disciplinată tactic, mai agresivă şi mai eficientă, deşi sunt încă multe de pus la punct.
FC Deva condus ostilităţile de la cap la coadă în meciul cu Clujana. Campionii au avut 2-0 la pauză, au condus apoi cu 3-1 şi 5-3, însă la final a fost 5-4. Remarcatul partidei a fost brazilianul Philippe Prado, autor a patru goluri, care s-a dovedit tehnic şi inspirat în rol de pivot.
În finală, Gherman a deschis scorul, însă apoi City’us a condus cu 2-1 mai bine de jumătate din meci. FC Deva a forţat în ultimele minute şi a punctat prin Lupu şi Philipe Prado, astfel că a câştigat turneul cu scorul de 3-2.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

16 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

16 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

16 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

16 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

16 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

16 ore ago