Categories: Sport

FUTSAL. Cupa României, ediţia 2021, se va disputa într-o formula nouă

Tradiţionala competiţie Cupa României la fotbal în sală , ediţia 2021 va reuni la start 19 echipe, mai precis cele şapte din prima ligă şi cele 12 formaţii din liga secundă.
Sistemul din acest an este unul folosit în premieră, iar prima faza a competiţiei se va suprapune cu cea de-a patra serie de turnee din liga a doua. Astfel, turneele programate în liga secundă în perioada 5-7 februarie vor conta şi drept criteriu de calificare în optimile de finală ale Cupei României. În acest moment, clasamentul din cele trei serii de divizie secundă arată astfel:
Seria 1 Est: 1. Sportul Ciorăşti, 2. ACS Futsal Poli Iaşi, 3. Futsal Ceahlăul Piatra Neamt, 4. Fortius 2014 Buzău
Seria 2 Centru: 1. Kereszthegy Remetea, 2. AS Inter Gheorgheni, 3. CSM Targu Mures, 4. Korondy Junior 2017 Corund
Seria 3 Vest: 1. CFR 1933 Timişoara, 2. Metropolitan Işalniţa, 3. ACS West Deva, 4. Soimii Simand
Se va juca în sistem fiecare cu fiecare, iar pri­mele trei clasate din fiecare serie (se iau în calcul doar rezultatele turneelor din pe­rioada 5-7 februarie) vor avansa în urmă­toa­rea manşă a competiţiei.
Drept urmare, nouă divizionare secunde se vor alătura celor şapte echipe de primă ligă – United Galaţi, Imperial Wet Miercurea Ciuc, Autobergamo Deva, FK Odorheiu Secuiesc, Lu­ceafărul Buzău, KSE Tg. Secuiesc şi CFF Clu­jana Cluj – pentru a completa tabloul op­timilor.
Tragerea la sorţi pentru această fază ur­mează a se face cu patru capi de serie, ce
s-a decis a fi echipele participante la cel mai re­cent Final Four al Cupei României. Cum însă una dintre participante, Dunărea Călă­raşi, s-a desfiinţat, a fost înaintată propu­ne­rea ca United Galaţi, campioana en titre, să-i ia locul pe lista favoritelor.
Optimile şi sferturile sunt programate în zilele de 20 şi 21 februarie, în patru localităti, unde se vor întâlni câte patru echipe. Câşti­gă­toarele celor patru turnee în sistem elimi­na­toriu obţin biletul pentru Final Four ediţia 2021, turneu programat la 27 şi 28 martie.
Precedenta ediţie a Cupei României a fost câştigată în premieră de Futsal Klub Odor­heiu Secuiesc, după ce a învins cu 10-5 în finala competiţiei pe Autobergamo Deva, într-o partidă disputată la Miercurea Ciuc, la 14 oc­tombrie 2020.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

4 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

4 ore ago