Categories: Actualitate

Furtul capacelor de canal, de necombătut

Cristina Ghenea

Problema capacelor de canal le dă bătăi de cap autorităţilor hunedorene, care cu greu fac faţă furturilor repetate. Doar într-una din nopţile acestei săptămâni, toate canalele de pe patru străzi din municipiul Hunedoara au fost lăsate fără capac.

Peste 20 au dispărut peste noapte
Reprezentanţii Apa Prod, operatorul în responsabilitatea căruia se află reţeaua de apă şi canalizare din municipiu, trag un semnal de alarmă asupra acestor probleme. „Noaptea trecută (n.r. miercuri spre joi), hoţii au furat peste 20 de capace de cămine de pe reţelele de alimentare cu apă şi canalizare, respectiv toate capacele din fontă de pe străzile George Enescu, Zorilor, Tudor Vladimirescu şi Trandafirilor din Hunedoara”, a declarat Bogdan Leucuţa, asistent relaţii publice şi comunicare în cadrul Apa Prod. Situaţia este cu atât mai gravă, cu cât numărul furturilor creşte de la un an la altul. Dacă în 2010, în Hunedoara au fost depistate 300 de astfel de cazuri, în 2011, numărul acestora ajungea la aproximativ 500. Cei de la Apa Prod încearcă să înlocuiască cât mai multe dintre capacele lipsă, însă nu fac faţă furturilor, iar costurile sunt exorbitante. „Înlocuirea unui capac costă 150 de euro, iar la această sumă se mai adaugă şi cheltuieli de manoperă, pentru turnarea betonului şi fixarea în ramă, ajungându-se la un cost final în jur de 1.200-1.300 lei”, a mai precizat Bogdan Leucuţa.

În total, lipsesc peste 800 de capace
Deşi Poliţia a fost sesizată de fiecare dată când reprezentanţii Apa Prod au depistat o astfel de problemă, se pare că nimeni nu-i poate opri pe hoţii de fier. Astfel, la ora actuală, în Hunedoara lipsesc circa 860 de capace de pe căminele reţelelor. În ultima perioadă, au fost înlocuite 18 capace de fontă cu unele din beton, îndeosebi în zonele verzi, dar pentru carosabil este nevoie de capace din răşini iar cei de la Apa Prod spun că înlocuirea cade în sarcina administraţiei locale.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Alo, nea Frunza, nea Gutu, nea Robert-ce face politia locala ? De ce le mai dam din banii publici? V-ati imbuibat si voi, nu va mai ajunge nimeni cu prajina la nas, hotilor !!!

  • LASATI DRACULUI MICILE FURTISAGURI , FURA TIGANII SA CUMPERE PAINE, VEDETI LA HATEG BANERE CU DOUA PERSOANE IN POZA , CUM ISI DAU MANA , LA CAP DE POD , UNUL ESTE MICUL TITULESCU DIN BUCURESTI SI AL DOILEA MARELE SPARLESCU DIN HATEG. MAI SCRIETI CEVA SI DESPRE MARELE SPARLESCU CARE ESTE PROPRIETARUL FOII ELECTRONICE MESAGERUL HUNEDOREAN. SPARLESTE FRATE SPARLESTE CA VINE JUDECATA. MAI AI UN PIC.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

o oră ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

o oră ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

o oră ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

o oră ago

Protest AUR la Deva

Câteva sute de membri şi sim­pa­tizanţi ai Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), filiala ju­de­ţeană…

o oră ago

Vața de Jos: Investiții cât pentru 10 comune, la un loc

Magdalena Șerban Cu proiecte care însumate depă­șesc 27 de milioane de euro, bani câștigați prin…

o oră ago