Front comun pentru dezvoltarea Țării Zarandului

„Țara Zarandului merită o atenție deosebită de aceea, ieri, la Brad, am avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții celor 15 primării din nordul județului care au aderat la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Moții – Țara de Piatră. La discuții a participat și deputatul PSD, Natalia Intotero.
Alături de mine i-am avut pe specialiștii din ca­drul Biroului Strategii și Programe Europene din cadrul Consiliului Județean, care au prezentat potențialul pe care îl are această asociere în perspectiva întocmirii strategiei pentru Investiții Teritoriale Integrate care vizează zona Munților Apuseni”, a declarat Laurențiu Nistor, președ­intele CJ Hunedoara.
Localitățile din județul Hunedoara care au ade­rat la această asociație sunt: Brad, Geoagiu, Baia de Criș, Balșa, Blăjeni, Buceș, Bucureșci, Bulzeștii de Sus, Crișcior, Certeju de Sus, Luncoiu de Jos, Ribița, Tomești, Vălișoara și Vața de Jos.
ADI “Moții Țara de Piatră” are ca scop crearea ca­drului de cooperare între unitățile ad­mi­nis­tra­tiv – teritoriale din zona Țării Moților în vederea coordonării activităților de dezvoltare durabilă în următoarele domenii: infrastructură de trans­port, turistică și de agrement, turism, agricultură și creșterea animalelor, silvicultură, protecția me­diului și biodiversitate, prezervarea culturii, artei și meșteșugurilor tradiționale, promovarea zonei ca destinație turistică și de investiții, sănătate și securitate prin facilitarea cooperării și schimbului de informații între furnizorii de astfel de servicii publice. (A.Năstase)

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Din adunatura lipseste ''baritonul'' sef de la Centrul pentru cultura si creatie al jud. Hunedoara, vajnic PSD-ist! Poate are si el idei!

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

6 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

6 ore ago