Categories: Comunitate

Frigul dă bătăi de cap hunedorenilor

Nicoleta Popa

Temperaturile scăzute din ultima săptămână le-au dat bătăi de cap hunedorenilor. Aceştia au reuşit să se protejeze cu greu de frig şi au ajuns la medic cu viroze respiratorii şi pneumonii.
Săptămâna trecută, peste 3.000 de hunedoreni s-au prezentat la medic cu viroze respiratorii şi infecţii acute. Dintre aceştia, peste 800 au fost diagnosticaţi cu pneumonii. Cei mai afectaţi rămân în continuare copiii, cu vârste cuprinse între cinci şi 14 ani, aproape 1.000 prezentându-se la medic din cauza acestor boli de sezon. Un număr de 80 de persoane au necesitat spitalizare, cele mai multe cazuri înregistrându-se la Spitalul din Hunedoara, 58 de persoane fiind internate aici în ultima săptămână. Medicii hunedoreni recomandă consumul de legume şi fructe bogate în vitamina C, pentru a preveni îmbolnăvirile. Până acum, în judeţul Hunedoara nu a fost înregistrat nici un caz de gripă de sezon.   

Mai puţine cazuri de gripă porcină
La sfârşitul lunii octombrie, la Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara au ajuns 33.100 de doze de vaccin pentru gripa sezonieră, toate fiind epuizate.
Îmbucurător este faptul că numărul cazurilor de îmbolnăvire cu gripă porcină a scăzut simţitor în judeţul Hunedoara. De la începutul acestei săptămâni, nu s-a mai înregistrat nici un caz de îmbolnăvire cu virusul pandemic. În plus, 377 de bolnavi cronici din judeţul nostru au fost vaccinaţi împotriva A H1N1.
Pe de altă parte, din cauza frigului şi a poleiului de pe trotuare şi străzile lăturalnice, de sâmbătă şi până ieri dimineaţă, la Spitalul Judeţene de Urgenţă Deva s-au prezentat 20 de deveni cu fracturi şi entorse, dintre care şapte au fost internaţi.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Scandal porno la Colegiul „Iancu de Hunedoara”

Scandal la Colegiul „Iancu de Hunedoara” din municipiul Hunedoara, unde un profesor de muzică, Mihai…

13 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

2 zile ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

2 zile ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

2 zile ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

2 zile ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

2 zile ago